25 Юли, 2016 15:19 1 726 1

Лидерът на Ал Кайда призова за отвличания на западни граждани

  • ал кайда-
  • айман ал зауахири-
  • отвличания

Те трябва да бъдат разменяни за пленени джихадисти

Лидерът на Ал Кайда призова бойците на групировката да взимат западни заложници, които да бъдат разменяни за екстремисти в затворите, съобщи „Ал Арабия“.

Айман ал Зауахири заявява това по време на аудио изявление. То е цитирано от мониторинговата група SITE.

В записа Зауахири призовава бойците в своята мрежа да „отвличат западняци“. Това трябва да продължи, „докато последният мюсюлманин и последната мюсюлманка не бъдат освободени от затворите на кръстоносците и вероотстъпниците“.

Към момента се смята, че Зауахири търси убежище в гранични области между Афганисатн и Пакистан. Там са разположени бази на талибаните. Зауахири вече е призовавал за джихадистко обединение срещу Русия и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    "джихадистко обединение срещу Русия и САЩ" - тоя се прави, че не разбира, че джихада работи срещу Русия с подкрепата на САЩ и срещу САЩ с подкрепата на Русия :)
Новини по държави: