25 Юли, 2016 17:16 1 253 1

Сянката на Ислямска държава падна и над Ансбах

  • ансбах-
  • ислямска държава-
  • атентат

Атентаторът е обявил лоялността си към групировката

Сянката на Ислямска държава падна и над Ансбах - 1
Снимка: БТА/AP

Атентаторът от Ансбах е бил привърженик на групировката Ислямска държава, съобщи Tru News.

Сирийският бежанец се взриви пред музикален фестивал през тази нощ, ранявайки 12 души. Неговият дом вече е бил претърсен. В него е бил намерен мобилен телефон, в който има заснето видео, в което атентаторът обявява своята лоялност към ДАЕШ.

Според вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман в дома са били намерени два телефона, голям брой СИМ карти и лаптоп. По последни данни атентаторът се казва Мохамед. Д. и е бил на 27 години.

Според полицията той не е имал планове да се самовзривява, като е трябвало да остави раницата си на място с голяма група хора. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Щом не е имал намерение да се самовзривява, тогава явно някой е активирал взрива дистанционно...? вероятно докато е провел някой разговор и другият е решил, че последователят на ДАЕШ не трябва да живее, а трябва да бъде камикадзе? И е взел, че е детонирал бомбата, а младият последовател на дАЕШ така и не е разбрал, че са го използували като глупендер муле? е, на небето ще му кажат, че е бил куха лейка... защото тия дивотии дето зомбират хора да се взривяват и да взривяват са създадени за да дадат власт на малцина тарикати, а останалите да са си техни слуги...
Новини по държави: