Last news in Fakti

26 Юли, 2016 18:36 1 077 0

Ядрените тестове на КНДР зависят от САЩ

  • северна корея-
  • ядрена програма-
  • ядрени тестове-
  • ядрено оръжие-
  • външен министър-
  • сащ-
  • джон кери

Джон Кери предупреди КНДР за реални последствия, ако продължи с ядрената програма

Ядрените тестове на КНДР зависят от САЩ - 1
Снимка АП/БТА

Дали Северна Корея ще продължи да провежда ядрени опити и за напред зависи от Съединените щати. Това заяви във вторник министърът на външните работи на КНДР, след като по-рано днес държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди Пхенян, че страната е изправена пред „реални последици“ заради ядрените тестовете и ракетната програма.

Министър Ли Йон Хо заяви, че с действията си Вашингтон е унищожил възможността Корейският полуостров да стане зона свободна от ядрено оръжие, съобщава южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Ли Йон Хо заяви още, че Северна Корея е отговорна ядрена държава и няма да използва своите атомни оръжия, освен ако не бъде заплашена. Той говори пред репортери в кулоарите на асоциираната среща на страните от Югоизточна Азия в Лаос, съобщи Ройтерс.

По-рано, по време на същата среща, Кери коментира въпроса за ядрения арсенал на комунистическата страна, заявявайки, че „ние сме решени (...) да стане абсолютно ясно, че КНДР разбира, че ще има реални последствия за тези действия.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: