Last news in Fakti

26 Юли, 2016 20:05 1 098 2

Унгария ще приеме обратно бежанци от Австрия

  • унгария-
  • австрия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • приеме-
  • виктор орбан

Виктор Орбан каза, че страната му ще връща мигранти към страните, от които са дошли

Унгария ще приеме обратно бежанци от Австрия - 1
Снимка АП/БТА

Унгарският министър-председател заяви, че страната му е готова да приеме обратно мигранти от Австрия, съгласно европейските правила, а след това да ги изпрати към страните, от които са влезли, най-вече Косово и Албания, пише АП.

Във вторник Виктор Орбан каза, че страната му се е споразумяла с държавите от където бежанците са влезли в Унгария, както и със страните, през които мигрантите ще бъдат върнати у дома с автобуси.

Орбан говори след среща с австрийския канцлер Кристиан Керн. Той заяви, че Унгария ще приеме обратно само мигрантите, които първи са влезли в Европейския съюз, регистрирайки се в Унгария, в съответствие с така наречените Дъблински правила за убежище.

Други мигранти, като тези от Близкия изток, които са влезли в ЕС през Гърция, ще бъдат отхвърлени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ето бе лъжепатриоти атакадджийски вашият любимец Орбан-ВИЖТЕ ГО КАК С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИ!!!Щял да приеме бежанците от Австрия,но ЩЕ ГИ ПРЕПРАТИ МОМЕНТАЛНО КЪМ ДЪРЖАВАТА,ОТ КОЯТО ПЪРВО СА ВЛЕЗЛИ В ЕС.А коя и тази държава?Ами или България,или Гърция-50/50% вероятност.

    Коментиран от #2

  • 2 трай коньо за зелена трева

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Човека си гледа интересите.Ако Боко тиквата подлога на краварите не беше пускал куцо и сакато да влиза и да го регистрира защото щяло да ходи после в Германия нямаше да имаме този проблем.
    Вместо да направят оградата години по рано те се ослушваха и сега ще сърбаме попарата всички, а краварите доволно потриват ръце защото те направиха цялата криза с емигрантите.
Новини по държави: