27 Юли, 2016 09:04 776 0

ООН призова за примирие по време на олимпиадата

  • рио де жанейро-
  • бразилия-
  • оон-
  • призив-
  • примирие-
  • бан ки-мун

Олимпийските игри ще продължат от 5 до 21 август

ООН призова за примирие по време на олимпиадата - 1
Снимка: БТА/ AP

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова за примирие по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, съобщи USA Today.

Той отправи призив към всички атлети и служители да „работят в тясно сътрудничество за световната хармония и мир“.

„Искаме враждуващите страни да оставят своите оръжия и да оставят настрана различията си по време на игрите“, заяви генералният секретар.

Олимпийското примирие датира още от древна Гърция. Неговата цел е да гарантира, че страната-домакин няма да бъде нападната и спортистите и зрителите могат да се чувстват в безопасност, преди да се завърнат в родината си.

ООН приема резолюции преди всички олимпиади, призоваващи за примирие, но те невинаги се спазват, посочват световните агенции.

Олимпийските игри в Рио де Жанейро ще се проведат от 5 до 21 август това лято.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: