Last news in Fakti

27 Юли, 2016 17:30 2 243 1

Атентаторът срещу Роналд Рейгън си връща свободата

  • джон хинкли-
  • свобода-
  • роналд рейгън

Той ще напусне психиатричната клиника, в която живя през последните десетилетия

Атентаторът срещу  Роналд Рейгън си връща свободата - 1
Снимка: БТА/AP

Джон Хинкли Младши, човекът който се опита да убие бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, ще си върне свободата, съобщи Fox. 

Федералният съдия във Вашингтон е удовлетворил молбата на Хинкли да напусне психиатричната клиника, в която живее от десетилетия, за да може да живее с възрастната си майка в Уилиамсбърг.

Хинкли може да бъде освободен до края на тази седмица. На него му е забранено да общува с близки на своите жертви и да се доближава до актрисата Джоди Фостър, от която е обсебен. Той няма да може да пътува до райони, където има посещение на действащия президент на САЩ или членове на конгреса.

Нас 30-ти март 1981 г. Хинкли стреля шест пъти по тогава действащия президент на САЩ Роналд Рейгън пред хотел във Вашингтон. Говорителят на президента Джеймс Брейди бе прострелян в главата. Рейгън прекара две седмици в болница, докато се възстанови от кръвозагубата. Брейди прекара следващите години в инвалидна количка.

Година по-късно Хинкли бе обявен за невменяем и оневинен. Оказа се, че през цялото време той е бил обсебен от актрисата Джоди Фостър и е искал да я впечатли.

Следващите години той прекара в психиатрична клиника. Според лекарите там неговата психоза и депресия са в пълна ремисия. Той вече прекарва голям брой дни от месеца с майка си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комаров

    1 0 Отговор
    Авторът знае ли значението на думата похитител?