Last news in Fakti

29 Юли, 2016 00:45 4 833 0

Италия на нокти след атентатите

  • италия-
  • атентатите-
  • сигурност

Засилват се мерките за сигурност над религиозни и културни обекти

Италианските власти са затегнали контрола над църкви и плажове в рамките на мерките за укрепване на сигурността след атентатите във Франция, съобщи „Стампа“.

Вътрешното министерство на Италия издава специален указ за създаване на специален контрол над църкви и туристически обекти. Става въпрос предимно за плажове, но и за културни, училищни у образователни центрове.

На властите в отделните градове е разпоредено да предоставят пълни списъци с местата, където има масово струпване на хора. Искат се и плановете на тези структури. Така ще се определят най-удобните маршрути за евакуация при терористични атаки. Също така ще бъдат определени и евентуалните пътища за бягство на терористите.

Според местните медии италианските власти предприемат строги мерки за предотвратяване на заплахата от тероризъм. Въвежда се засилено наблюдаване на затворите, където са настанени хора, обвинени в екстремизъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: