Last news in Fakti

29 Юли, 2016 09:36 878 12

Папа Франциск: Да отворим сърца за бежанците

  • папа франциск-
  • бежанци-
  • полша

Той отслужи меса в Краков

Папа Франциск: Да отворим сърца за бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск призова Полша да покаже съчувствие към бежанците, съобщи Би Би Си.

Той отслужи специална меса в Краков, по случай Световния младежки ден.

„Милостивото сърце се отваря пред бежанците и имигрантите“, заяви папата пред стотици хиляди вярващи.

Днес папата трябва да посети концентрационният лагер Аушвиц. Той ще се срещне с оцелели жертви на холокоста. Планирана е и мълчалива разходка, с което ще бъде почетена паметта на близо един милион души, загинали в лагера.

Вчера папата отслужи меса в манастира в Ясна гора. Той разгледа и иконата известна като „Черната мадона“. По-късно той оглави специален марш. В него участваха 500 000 младежи.

Полша отказва да приеме предлаганата от ЕС квотна система за разпределение на имигранти. Това е първата източноевропейска страна, която новия папа посещава. Франциск почете паметта на папа Йоан Павел II, който беше от Полша.

„Милостивото сърце може да е подслон за бежанците, които нямат дом. Също и тези, които нямат дом. Сърцето може да построи дом за тези хора. То може да им даде семейство. Да отворим сърцата си за тях“, заяви папа Франциск.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 2 Отговор
    Или папата е с промит мозък, или той е инициатора за бежанската криза. Една шепа хора във Ватикана, дърпат конците в цял свят. Той да не се мисли за ГОСПОД ? Защо мислите навремето е стреляно по папата?
  • 2 ЧУКЧА

    3 0 Отговор
    Не съм вярвал, че някога ще го кажа, но ТОЗИ папа е срам не само за католическитя, но и за целия християнски свят. От известно време насам действията на някои църкви от православния свят ми се струват много по-адекватни.
  • 3 Киро

    3 0 Отговор
    Милостиво ще си ги пратим откъдето са дошли.
    Това е!

    Или тоя иска да ги храним, пък те да ни колят???

  • 4 БайХуй

    2 2 Отговор
    Де..а тая католишка гад! Нека си ги заселва и издържа в Рим като му са мили и драги!
  • 5 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    путинофилите християни изокаха!тва е християнство по путински ,смърт на бежанците ,капиталистите и американците,да живее другаря путин видния наместник на Христос на земята и пазител на ценностите !смях!

    Коментиран от #6, #7, #8, #10

  • 6 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    троле само да те попитам, къде видя някой да коментира за Путин? И как всички ги свърза с Путин и против Американците?
  • 7 абе ТО

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ти съвсем оплете жиците бе "ТО"--май сънуваш постоянно Путин--ххааахаххаааа....Къде намеша тук Путин ...тролове....Христос....абе направо ти е каша в главата.--А като си толкове голям(о) евро-атлантик----взимай вкъщи няколко брадати чалми и си ги отглеждай--тъкмо ще ти се радват-ще е яко пердашенеееееее.......
  • 8 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Абе, тролче, хибридно, загубено, я кажи тогава що тия, дето им лижеш задника, отказват да взимат в САЩ "бежанци"? Що не вземеш и ти увас малко от тия джагали? Човек би си помислил че нещо те е напекло слънцето, ама при положение че нон-стоп дрънкаш глупости и бълнуваш, значи причината не е в горещините.
  • 9 Бат Саше

    2 0 Отговор
    Папата да си отвори сърцето и да си открие сънните артерии, та по-лесно да му ги резнат маймуните арабски, защото скоро и до Ватикана ще стигнат. А после с християнско смирение да изчака да му изтече кръвта и със сетен дъх да прочете молитва и да опрости убийците си. Аман от простацииии, няма ли националисти в тая гейска Европа???
  • 10 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Деске, а си поканила в джакудзито ни някой мигрант, а съм те върнал на 4-ти км.

    Коментиран от #11

  • 11 шшшт

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    Ти ся, лично, готов ли си в името на интернационализма, комунизма-социализма и т.н. да приемеш в дома си 2-3-ма бежанеца и да им дадеш подслон и храна, понеже виждам, че загорелите мигранти с големи чапрастета са твой приоритет.
  • 12 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    както и се очакваше веднага откликнаха на призива на папата.те са привърженици и платени тролчета на путиновата пропаганда в бг.та пак се оказах прав ,кои ще критикуват папата.тва са сериозни християни и пазители на християнстовотo подобно на техния шев в кремъл .шефа им е голям християнин ,кръсти се при всеки повод носи кръст огромен ,защитава християнството като слага попове кгбисти дето докладват изповедите на вярващите директно на него е малко е събарял църкви и е трепал свещенници,но е било отдавна и не се брои,а и Господ вече му е простил!та нищо ново.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания