Last news in Fakti

29 Юли, 2016 04:45 4 522 0

Историята за мистичната планета Нибиру

  • нибиру-
  • планета-
  • мистичната-
  • историята

Според много астрономи, години наред Гугъл цензурира определени участъци от изследваната чрез програмата Google Sky, видима част от Космоса с цел, да бъдат прикрити неудобни разкрития на програмата, които биха породили куп въпроси и огромна вълна от привърженици на конспиративните теории.

Един от тези замаскирани от Гугъл участъци в небето, криел огромно пространство, където според астрономите, с определени координати, се криела изключително интересна планетарна система, в която се намирала една планета, изненадващо съвпадаща с описанията на Зекария Сичин, за Планетата Х - позната още като Нибиру. Тя била оприличена на крилат диск. Според легендите същата тази планета е позната още от древни времена, от времената на шумерите, които са описали много ясно каква планета е Нибиру и кои са Анунаки (Anunaki) - нейните господари и родители на съвременния човек.

Зекария Сичин е писател, застъпник на хипотезата на произхода на живота чрез палеоконтакт, както и за съществуването на планетата Нибиру. Книгите на Сичин са издавани на много езици, включително и на брайловата азбука. Твърденията му се основават на негови интерпретации на шумерски таблици. Сичин претендирал, че единствен разбирал древните шумерски таблици, като отхвърлял останалите интерпретации. Това не се приемало от учените, за които Сичин, Деникен и Великовски са „съвременната троица” на псевдоисториците.

Според хипотезата на Сичин за образуването на Земята, хипотетичната планета Нибиру, която преминава през Слънчевата система за период от 3 600 години, се е сблъскала с друга хипотетична планета между Марс и Юпитер. От отломките от сблъсъка са се формирали Земята, астероидния пояс и кометите. 

Появата на тезата за 12-ата планета се свързва с Месопотамския епос за творението, върху който се базират първите глави на "Генезиса". И в двата случая се говори за подробностите за Анунаки, които са кацнали на Земята, колонизирали са я, започнали са добив на злато и други минерали. Те построили космическо пристанище на мястото, където днес е границата между Иран и Ирак.

Върнали са се пак, когато Земята вече е била населена и са се намесили генетически в нашата оригинална ДНК, за да създадат раса, която да работи в техните мини и ферми в древна Шумерия, която е била така наречената „люлка на цивилизацията“. Създали са човека - Homo Sapiens, чрез генетическо манипулиране между тях и маймуната - Homo Erectus.

Ако се приеме, че Нибиру и Ануннаки са съществували, тогава онова, което са твърдели шумерите, че те идват в нашите райони всеки път на 3 600 години и всеки път ни дават нова цивилизация, че не сме сами, че има много по-напреднали от нас в Слънчевата система, е напълно възможно.

Според легендите Енлил и Енки са изпратени от Нибиру, за да управляват Земята. Те са дали на древните шумери тяхното архитектурно, селскостопанско, астрономическо и културно обучение срещу техния труд и "подаръци за боговете" под формата на минерали, храна и стоки. Поради това Нибируанците вече не са работели физически на Земята. Обикновено те са възприемали формата на хора-риби, хора-лъвове, птици-хора и други същества, за да накарат хората да им се прекланят.

По-късно обаче, Плеайдианците, които са живели в третата Златна ера на Египет, са се опитали да сложат край на боготворението на многото Нибируанци и да го заменят с концепцията за единствен бог.

В потвърдение на тезата, че на всеки 3 600 години се случва някое изключително важно събитие на Земята, са добре документираните от древните и съвременни историци факти. Потопът вероятно е бил опит на Нибируанците да унищожат напълно създадената от тях раса от хора, тъй като те са въстанали срещу техните лидери. Енлил и Енки са били въвлечени в жесток взаимен спор дали да бъде унищожен или запазен Homo Sapiens. И до днес, това се тълкува като мотивът за борбата между доброто и злото, за предстоящия Апокалипсис, пришествие и т.н., който присъства във всички религии. 

Според привърженици на теорията за Нибиру, през този век планетата отново ще премине през Слънчевата ни система, този път фатално близко до Земята.

Предполагаемата среща на двете небесни тела обаче ще доведе до унищожение на живота на Земята или чрез директен сблъсък, или чрез предизвикване на природни катаклизми.

Истории много...прочетете обаче какво казва науката по темата ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА