29 Юли, 2016 19:41 1 127 0

29 юли: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки
29 юли: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Папа Франциск премина през портите на бившия нацистки лагер на смъртта Аушвиц - Биркенау, над които се четат думите "Arbeit Macht Frei" (Работа ни прави свободни). Главата на Римокатолическата църква е третия папа, който посещава мястото, където повече от 1,5 милиона души са убити от режима на Адолф Хитлер.

29 юли: Светът в снимки

Автобусите на кандидата за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън и кандидатът за вицепрезидент - сенатор Тим Кейн, са паркирани пред сградата на Университета Темпъл във Филаделфия, където двамата присъстваха на предизборен митинг. Те се отправят на тридневна обиколка из страната.

29 юли: Светът в снимки

Индийка носи питейна вода към малка лодка, с която да стигне до наводненото си село в североизточния индийски щат Асам. Проливните дъждове причиниха мащабни наводнения в Асам и принудиха около 1,2 милиона души да напуснат домовете си.

29 юли: Светът в снимки

Група украински млажежи изразиха своята позиция за трафика на хора със символичен пърформънс в центъра на украинската столица Киев. По време на протест в центъра на града, младежите се подредиха в жива картина, за да привлекат общественото внимание към проблема.

29 юли: Светът в снимки

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган инспектира офицери от специалните полицейски сили на страната в централата им в Анкара.

29 юли: Светът в снимки

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън гледа как падат балони в края на Националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия. Бившият държавен секретар официално прие номинацията на Демократическата партия за президент в четвъртък и обеща повече икономически възможности за американците и "стабилно управление."

29 юли: Светът в снимки

Непалски деца с маски на тигър отбелязват Международния ден на тигъра в Катманду, Непал. Международния ден на тигъра се отбелязва ежегодно на 29 юли и има за цел да повиши информираността за опазването на тези големи хищни котки.

29 юли: Светът в снимки

Водолаз плува сред пасаж от сардини, като част от летните събития в Аквариума Coex в град Сеул, Южна Корея.

29 юли: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА