2 Август, 2016 06:58 1 823 5

Обречена ли е Европа да се подчинява на САЩ?

  • ес-
  • европа-
  • сащ-
  • обречена-
  • пари-
  • пол робъртс-
  • пропаганда

Пропагандата на Вашингтон е в действие

Обречена ли е Европа да се подчинява на САЩ? - 1
Снимка: БТА/ AP

„Единствен пръстен ги владее... и в тъмнина ще ги обвие“

„Властелинът на пръстените“, Дж. Р. Р. Толкин

Резултатът от Втората световна война бе една завладяна Европа – но не от Берлин, а от Вашингтон. Старият континент попадна в ръцете на САЩ в резултат от плана „Маршал“ за възстановяване страните, които не попаднали под властта на Кремъл. Освен това Вашингтон подчини европейските военни чрез НАТО, британският паунд като световна резервна валута бе заменен от американския долар, а европейските страни бяха подчинени на ЕС – инициатива на ЦРУ да контролира цяла Европа.

С малки изключения – като Великобритания – членството в Европейския съюз е равносилно на загуба на финансовата независимост, пише Пол Робъртс от Института политическа икономика, цитиран от Paulcraigroberts.org.

През 70-те години на миналия век той попитал високопоставен служител във Вашингтон – с контрол върху международните въпроси по сигурността – по какъв начин САЩ успяват да накарат другите страни да правят каквото искат.

„Пари“, му отговорил той. „Ние даваме на лидерите им торби с пари. Те ни принадлежат“. Европейският съюз служи на интересите на Вашингтон, а не на европейските страни.

Не е възможно всеки европейски лидер да е толкова глупав, че да вярва, че Русия е нахлуха в Украйна, че Русия всеки момент ще нахлуе в Полша и Балтика, или че Путин е „новият Хитлер“. Това са абсурдни твърдения, които са пропаганда от страна на Вашингтон да прикрие истината. Пропагандата на Вашингтон е изключително прозрачна. Дори идиот не би й повярвал.

И въпреки това ЕС и НАТО следват тази пропаганда. Защо? Отговорът са парите на САЩ. ЕС и НАТО са крайно корумпирани. Единственият начин европейците да избегнат ядрена Трета световна война е да последват примера на Великобритания и да кажат сбогом на създадения от ЦРУ съюз. Да напуснат и НАТО, използван от Вашингтон за инструмент за световна хегемония.

Защо европейците искат да умрат за световната хегемония на Вашингтон? Защо искат да бъдат унищожени от война с Русия? Отговорът е, че няма никакво значение какво мислят европейците, защото САЩ създадоха правителство, което не се вслушва в желанията им. Правителството на ЕС се интересува единствено от парите на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    3 0 Отговор
    Точно така си е, за съжаление. Само че не е възможно само една държава да се разпорежда както си иска в целия свят, каквито са амбициите и желанията на САЩ. Може да се случи за някакъв кратък период от време, с цената на огромни усилия и жертви, но не може да продължава дълго или вечно. Както е казал един от американските президенти през 19 век - "Можеш да излъжеш много хора за кратко време, можеш да излъжеш малко хора за дълго време, но не можеш да излъжеш всички завинаги". И в стремежа си да "излъжат" всички завинаги САЩ постепенно се превърнаха в най-мразената държава в света и скоро другите велики сили ще я ликвидират, защото въпросът вече не е само кой е по-могъщ, а става дума за оцеляване.
  • 2 334

    1 0 Отговор
    Американски агенти ни управляват,
    а..............
    Путин бил виновен,а.........,
    къде са на Бойко парите,а.........

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да ама не

    0 0 Отговор
    САЩ се опитват да вкарат ЕС в смъртоносен капан - от една страна насъскват ЕС срещу Русия, от друга страна насъскват джихадистите към ЕС. ИД е вече в Либия ! НАТО убива Кадафи, който още през 2011г. е предупреждавал Блеър за опасностите, които стоят пред Европа . По думите на Кадафи джихадистите са се сдобили с много оръжие и вече вселяват ужас у сънародниците му. "Това са въоръжени банди. С тях е невъзможно да се договориш. Те искат да установят контрол над Средиземноморието и после да нападнат Европа", казва още Кадафи. http://www.budnaera.com/201601f/1601000165.html
    За САЩ икономическата полза е безспорна и най вече за военната им индустрия.
  • 5 Левски

    0 0 Отговор
    За съжаление всичко написано по горе е ИСТИНА! За щастие можем да го прочетем и да проумеем какъв сценарии ни е подготвен! Голямото предизвикателство за сащ и цру се казва ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВО! С новите операционни системи като WIN 10 които е безплатен и на всичкото отгоре ти се тика задъжително да е на копиутара ти се цели ново следене, и манипулиране на отделния индивид! Играта загрубява и цру става твърде опасно за Европа и света чрез фалшивите заплахи и тикането на всички останали към трета световна война в която сащ косвенно отстрани да участват както през втората световна! Скоро няма да можем да пишем така свободно или ако можем ще има последствия за нас които мислим ТАКА! БОГ ДА НИ ПАЗИ от сащ и ЦРУ!!!