1 Август, 2016 13:34 2 864 13

Руски хеликоптер бе свален в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • хеликоптер-
  • свален-
  • бунтовници

Руският хеликоптер се е връщал от хуманитарна мисия, когато е бил свален

Руски хеликоптер бе свален в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски хеликоптер е бил свален от бунтовници в северната част на Сирия, съобщи ТАСС.

Ми-8 на руските военновъздушни сили е бил свален в провинция Идлиб. От Министерството на отбраната обявиха, че на борда му е имало общо петима души.

И петимата души са загинали, обяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

Няма информация коя групировка е отговорна за свалянето на руската машина. Хеликоптерът се е връщал от хуманитарна мисия в Алепо, съобщи агенция „Интерфакс“.

Всички налични ресурси бяха задействани, за да се разбере какво се е случило с военнослужещите.  

„Военните загинаха по героичен начин, защото се опитаха да насочат хеликоптера по такъв начин, че пораженията на земята да се сведат до минимум“, заяви Песков.

Хеликоптерът е бил свален, докато се е връщал към авиобазата на руските сили „Хмеймим“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай хой

    3 0 Отговор
    Даааа, явно някои се радват на терористите и техните действия. В близките дни ще има бомбардировки в района от самолети които не могат да бъдат достигнати, и най вероятно някои други ни лук яли ни лук мирисали ще реват отново че са им ударили секретна база с инструктори и специални части.

    Точно това се случи преди месец когато уж с противотанков гранатомет бе свален руски хеликоптер. Тогава в последващите удари от ту22 съвсем случайно в същия район бе заличена секретна база на терористите от нато барабар с тюлени моржове и вся осталая...
  • 4 566

    3 0 Отговор
    Защо някой не излезе да се бие очи в очи с руснаците?
    Нали ги плюят,че не стават,а все ги нападат от засада.
    Сега свалили невъоръжен хеликоптер,
    звучи ми като убийство на невъоръжени хора,това си е тероризъм,
    а помоща е вероятно американска.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "566":

    еи програма время е спряха преди 25-26 години няма нужда да ни я припомняш.невъоръжен хеликоптер на хуманитарна мисия свален от лошите терористи подкрепяни от американците :))!руснаците се отнесоха много хуманитарно към алепо и провинция идлиб, но за тва в други статии.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Третополовото цъка центчета? На море ли ще ходим?
  • 7 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Деске май не си на ясно че Алепо кайто е най големият град в Сирия, не е попадал никога под джахидистки контрол изцяло а е само обсаден. Не ти е ясно и че точно джахидистите наречени умерена а по късно и свободна опозиция обстрелват града и тероризират населението.

    Да ти припомня че и фронтовият бомбардировач су25 и двата хеликоптера бяха атакувани при завръщане от мисия. И в трите случая американците са знаели плана за полет. Почеркът е един и същ както и профила на престъпника. По подобен начин са извършвани в миналото и терористичните атаки в Афганистан.

    Дори и на теб би трябвало да стане ясно кой управлява, финансира и направлява тероризма.

    Коментиран от #11

  • 8 simonm

    0 1 Отговор
    Хиликоптера е бил въоръжен /ясно личат блоковете НУРС,Те се свалят и монтират лесно/ Явно хуманитарната мисия е измислица Просто паднали безславно в битка,

    Коментиран от #9

  • 9 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "simonm":

    Браво! Гениален си! А можаше да чукнеш върху снимката и чрез търсене с Гугъл да установиш,че тази снимка е качена в нета на...25.05.16г. А това означава, че снимката е примерна. Второ, руснаците да воюват с Ми 8? Виж какво имат в Хмейни.

    Коментиран от #13

  • 10 СС23

    2 1 Отговор
    Поклон пред Руската АРМИЯ!!! Пак освобождават народ и запазват древна държава както са правели стотици години!!! Битката за Алепо е битката за Шипка! Руската армия се бие заедно със сирийската, така както се биела с българските опълченци!!!

    Коментиран от #12

  • 11 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    почна пак с пропагандата а?американците знаели маршрута на руските самолети и ги дали на терористите!!!!друго подобно измисли ли ?може да питаш м...ла тои си пада спец по въздухоплавателната техника :).и с кво умерената опозиция се самообстрелва в града?имат ли те артилерия или самолети.разкажи ни моля те !
    на мен ми е ясно иначе кои финансира и управлява тероризма ,тва са терористични дъжави с терористи начело като онзи дето взривяваше блокове в русия и тровеше с радиация в англия,но и други като него!
  • 12 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "СС23":

    полов, правиш нелепи асоциации.сега ще видиш как благодарното население на алепо ще постъпи с телата на загиналите и хеликоптера.ще им направи паметник подобен на този на шипка :)!показателно за теб и другите национални предателчета дето за путин сте готови да запалите българия!
  • 13 simonm

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    СССР и Русия във всички конфликти са ползвали Ми-8 за изпълнение и на бойни задачи,снимките и клиповете са много-грешка няма Сваления Ми-35 под Палмира стана Ми-25 Има сведение и за свален Ка-модел не уточнен ,на клипове личи че е такъв Русия не признава Така че не се съгласявай , пропаганда да ти влияе Гениален прост какъвто и да си бъди себе си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания