Last news in Fakti

1 Август, 2016 15:15 1 330 0

Бразилия се вълнува заради Русеф

  • бразилия-
  • вълнува-
  • дилма русеф

Демонстрации в 21 области на страната

Бразилия се вълнува заради Русеф - 1
Снимка: БТА/AP

Акции на поддръжници и противници на Дилма Русеф се проведоха в 21 области на Бразилия, съобщи ТАСС.

Най-големите митинги са се провели в Сао Паоло и Рио Дежанейро. Според полицията в град Бразилия, в демонстрациите са участвали около 7 хил души. Повечето демонстрации са протекли мирно.

Единственият инцидент е станал в Куритиба. Там група демонстранти са започнали да скандират обиди срещу временно отстранения президент Русеф. В Рио Де Жанейро около 4 хил. души също са скандирали лозунги срещу президента и искаха затвор за бившия държавен глава Луис Игнасио Лула.

Вече стана ясно, че финалната процедура по импийчмънта на Русеф ще започне на 29-ти август. Тя ще продължи около седмица. След това тя или окончателно ще бъде освободена от задълженията си или ще се върне на своя пост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: