3 Август, 2016 13:59 3 450 6

F-35 готов да завладее небето

  • f-35-
  • изтребители-
  • сащ-
  • ф-35-
  • мълния

Първите самолети от серията са готови за бой след множество забавяния

Военновъздушните сили на САЩ обявиха, че първоначална ескадрила бойни самолети f-35 вече са готови за бой, съобщи „Гардиън“.

Програмата беше белязана от сериозни преразходи и закъснения, което причини недоволството на американското правителство и външните купувачи.

Програмата на стойност $379 млрд. е най-големият оръжеен проект на Пентагона. ВВС на САЩ планират да закупят 1763 f-35A изтребители през следващите години и да работят с най-голямата подобна ескадрила в света.

Компанията „Lockheed Martin“ строят три модела F-35 “Мълния“ за американските военни и 10 държави, които са направили предварителни поръчки. Това са Великобритания, Австралия, Норвегия, Италия, Турция, Дания, Холандия, Израел, Южна Корея и Япония.

Проблемите съпътстващи програмата раздуха разходите около нея със 70%. Това предизвика намаляване на поръчките от страна на Великобритания и силни критики към правителството на Австралия.

Проблемите бяха свързани със софтуера на радара и неудобство за пилотите в кабината при катапултиране.

Появиха се и новини, че по време на тестовете самолетът е бил засенчен от по-стария модел F-16. 

F-35A съчетава технологията на „Стелт“, позволяваща му да е невидим за радарите, свръхзвукова скорост, гъвкавост и материално – техническа подкрепа от най-мощните и комплексни датчици в историята на въздухоплаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Сащианците крият и не дават на другите "перлата"-F22! Невероятни машини! На границата на възможнлстите!
  • 3 американски гении

    1 0 Отговор
    Абе май още не е готов да завладява небето, тия гении са потрошили сума ти пара за нещо дето руснаците ще го дънят кат брашнян чувал. Ще бъде скъп и недостатъчно ефективен, поредната глупост на САЩ, и едва ли ще има толкоз мераклии да го купят, щом някои от традиционните им клиенти вече се дърпат.
  • 4 Линкълн

    0 0 Отговор
    Чудят се американските ВВС къде могат да използват този самолет, в някое ново конфликтче, където могат да предизвикат големи миграции към Европа или пък да направят конфлик който да скара ЕС и Китай или пък Китай и Русия, за доруго няма да го използват, разбира си пред камерите друга реч ще се говори
  • 5 ла5о от квартала

    1 0 Отговор
    "Проблемите бяха свързани със софтуера на радара и неудобство за пилотите в кабината при катапултиране."

    Муууууууууууууууууууууууахахахахахахахахахахаха...
    Неудобство при катапултиране??!!
    ЯЯЯаахахахахахахахахаха...
    Тея сигурно имат меки бутони, че да не си чупят ноктите като ги натискат. Рей-Бан са им стъклата, че да не им свети Слънцето, а софтуера на радара сигурно вече е с покемони, за да им е по-удобно за разпознаване...
  • 6 стк412

    0 0 Отговор
    Да си оправят проблема с ката пултирането защото ще се наложи много често да се използва този бутон ....ако не и най важния