4 Август, 2016 14:28 2 026 1

Ердоган готви финансов чук за Гюлен

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • фетхулах гюлен

Той ще реже приходите на предприятията на опозиционера

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обеща, че ще отреже приходите на фирми, свързани с проповедника Фетхулах Гюлен, съобщи „Дейли Сабах“.

Ердоган описа фирмите и училищата, финансирани от Гюлен като „гнезда на тероризъм“. Той вече обвини опозиционера, базиран в САЩ, че стои зад неуспешния опит за преврат в Турция през миналия месец.

Ердоган за пореден път заяви, че училищата и предприятията на Гюлен са единна структура, имаща за цел да състави паралелна държава, която да проникне в правителството.

„Те нямат нищо общо, с която и да е религиозна група. Те са типична терористична организация. Това е вирус, който се разпространява на всякъде. Те са най-силни в сферата на бизнеса. Ние няма да покажем милост. Ще победим в тази битка“, заяви Ердоган.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Голям тъпак, икономиката им и без тва е в рецесия, сега ще я скапят съвсем.
Новини по държави: