Last news in Fakti

4 Август, 2016 14:42 882 2

Германската опозиция се застъпва за транссексуалните

  • германия-
  • транссексуални-
  • опозиция-
  • зелени-
  • волкер бек-
  • процедура
Германската опозиция се застъпва за транссексуалните - 1
Снимка: БТА/ AP

Германска опозиционна партия се застъпва за транссексуалните в страната, съобщи ДПА.

„Зелените“ в парламента искат да прокарат закон, който да улесни транссексуалните при смяната на пола и името в личните им карти.

В момента хората с различна сексуалност трябва да бъдат разпитани от двама държавни служители, преди да предприемат тези стъпки, като процедурата може да се проточи до девет месеца.

„Половата идентичност не е нещо, което може да се диагностицира. Искаме да опростим процеса за смяна на информацията в документа за самоличност, като всичко да зависи само от това по какъв начин човек възприема себе си“, заяви Волкер Бек от партията на „Зелените“.

ДПА припомня, че през 2013 година Германия се превърна в първата европейска страна, която въведе трето, „неопределено“ полово обозначение в акта за раждане, позволяващо на хората, родени с характеристиките и на двата пола, да изберат на по-късен етап в живота си дали искат да бъдат записани като мъж или като жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Ахх, колко важна новина! Сигурен съм, че това е най-належащия проблем в Германия.
  • 2 антимюсли

    1 0 Отговор
    Да ви имам проблемите.Тая паплач,дето я внесохте вече почна да ви коли и взривява,а вие за п...лите се притеснявате.
    Ако стане война транс изродите с любов ли ще се бият?
    Много сте толерантни и затова кожуха ви се напълни с бълхи!!!
Новини по държави: