Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Август, 2016 19:50 2 047 1

Обвинения срещу Украйна за атентата в Луганск (ВИДЕО)

  • луганск-
  • пукшение-
  • украйна

Киев отрича

Първият заместник – председател на на Съвета на федерацията в Луганск Франц Клинцевич заяви, че атентата срещу лидера на самопровъзгласилата се република може да е извършен от спецслужбите в Украйна, съобщи ТАСС.

По-рано днес взрив удари колата на лидерът на сепаратистките сили в Луганск - Игор Плотницкий . В момента той се намира в болница и състоянието му е тежко.

„Надявам се, че разследването ще разкрие всички нюанси около този опит за убийство и ще намери неговите извършители. Ние виждаме едно, че спецслужбите на Украйна отдавна се опитват да ни дестабилзиират“, заяви Клинцевич.

Украинската администрация веднага отхвърли тези твърдения. Това бе заявено от говорителя на украинското президентство Александър Мотузяник.

„Украйна не е замесена в това покушение. То няма как да реши въпроса със съществуването на Луганска народна република. Тук става дум за вътрешни разпри“, заяви Мотузяник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гкл

    0 1 Отговор
    естествено, че с един гръмнат Украйна няма да си върне териториите. но който не следва линията на масква, е аут по най-бързия начин
Новини по държави: