7 Август, 2016 10:41 7 830 3

Нов шотландски прът за Brexit

  • шотландия-
  • brexit-
  • великобритания

Шотландски депутати може да блокират излизането на Шотландия от ЕС

Шотландската народна партия заяви, че е готова да блокира плана за Brexit в шотландския парламент, ако в споразумението не бъде включен специален режим за Шотландия, съобщи „Хъфингтън Поуст“.

Депутатът Том Шепард заяви, че 62-та депутата от партията са готови да отхвърлят излизането на Великобритания от ЕС, ако не се отчете факта, че 62% от шотландците поискаха оставане  в Съюза. Той подчерта, че не говори като официален представител на партията, но и че е наясно с нейната позиция.

Шотландската народна партия е третата най-голяма във Великобритания.  Първият министър на Шотландия Никола Стърджън вече заяви, че се планира нов референдум за независимост на Шотландия.

Намеци за блокиране на излизането на Великобритания от ЕС имаше и от Камарата на лордовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nasko

    0 0 Отговор
    Надявам се да няма Brexit !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 The Guest

    0 0 Отговор
    Ако шотландците се отделят от UK, всичкият нефт остава във териториалните води на Шотландия, т.е. става шотландски, т.е. англичаните ще трябва да си купуват.
Новини по държави: