Last news in Fakti

8 Август, 2016 01:15 893 0

Нови мерки за безопасност на полицаите в Белгия

  • белгия-
  • безопасност-
  • полицаи

Те се взимат след атаката в Шарлероа

Нови мерки за безопасност на полицаите в Белгия - 1
Снимка: БТА/AP

Белгия обяви приемането на нови мерки за безопасност на полицаите в страната, съобщи РИА Новости.

Действията се приемат във връзка с вчерашната атака срещу жени – полицаи в Шарлероа. Тогава въоръжен с мачете мъж рани жените пред полицейското управление в града. Впоследствие той бе прострелян от трети полицай. В последствие нападателя почина в болницата. Една от жените имаше наранявания по лицето.

Новината бе оповестена от белгийския премиер Шарл Мишел.

„Ние вече сме дали инструкции на кризисния център, за това, какви мерки трябва да се вземат, за да се повиши безопасността на нашите полицаи. Ние трябва интелигентно да адаптираме мерките за сигурност след това, което се случи. Ние искаме да поддържаме постоянен диалог с полицейските служби. Трябва да се разберем как да осигурим безопасността, както на нашите граждани, така и на служителите на реда. Правителството иска да се погрижи за полицаите“, заяви Мишел.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: