8 Август, 2016 21:42 1 764 2

Русия, Азербайджан и Иран – заедно срещу терора

  • владимир путин-
  • русия-
  • азербайджан-
  • иран-
  • тероризъм-
  • среща

Държавните лидери проведоха среща в Баку

Русия, Азербайджан и Иран – заедно срещу терора - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е призовал колегите си от Азербайджан и Иран да установят по-активни единни действия в борбата срещу терористичните организации, съобщи ТАСС.

Държавните глави на трите страни проведоха среща в Баку, на която са били обсъдени редица въпроси, сред които и такива в сферата на енергетиката.

„Мислим, че е необходимо да установим по-активна размяна на информация за дейностите на международни терористични организации“, заяви руският президент след срещата с държавния глава на Азербайджан Илхам Алиев и този на Иран Хасан Рохани.

„Нужни са по-ефективни усилия да се спре транзита на оръжия и въоръжени лица“, добави още Владимир Путин.

Руският президент изрази надежда, че сътрудничеството между трите страни ще има прагматичен и взаимоизгоден характер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Това прилича на среща която ,ще трябва да сложи край на руският газов монопол.Обсъждат алтернативни газови маршрути,специално за нас българите. Всичко работи в наша полза,от което лидерите изглеждат доволни и щастливи.До сега все някои ни пречеше да се диверсифицираме от поне 20 източника на газ ,стоящи близо до нас ,с колосални и неизчерпаеми залежи. и сега ни ни очаква светло енергийно бъдеще. Ще купуваме газ от цистерни,и интерконектори ,ако реши да ни подаде някой,като газа освен с печалбите надценките ,ще бъде умножен и по ЕГН-то на министъра.Деси какво ще кажеш по въпроса.
  • 2 Манукян

    1 0 Отговор
    ЕС наистина е много пасивна , вече без армия , без никакви стратегии , лоша икономика ... С сигурност след Великобританя ще има и други брексити ... Турската външна политика е много динамична и имат стратегии .... супата от ЕС , манджата от Русия , салатката от САЩ , сладкото от средният изток , питието от арабите .... ако няма едното има винаги много други алтернативи !
    А ние сме на тих режим ... Докато се събудим ще много късно , ще сме длъжници до гащи !