Last news in Fakti

10 Август, 2016 08:32 1 478 0

Армията на Дилма Русеф марширува в Сао Паоло

  • сао паоло-
  • сенат-
  • дилма русеф

Сенатът одобри започването на процес по импийчмънт

Масови протести на привърженици на бразилския президент Дилма Русеф избухнаха в Сао Паоло, съобщи RT.

Това стана, докато бразилският Сенат заседаваше около гласуването за импийчмънт на Русеф. В момента тя е временно извън своя пост, докато трае процедурата по одобряване на нейното отстраняване.

Протестиращите скандираха в подкрепа на Русеф, като призоваха в момента действащия президент Мишел Темер да подаде оставка.

По време на протеста хората са блокирали централния площад на града. Координатора на „Народното движение“ Раймундо Бонфим заяви, че са планирани още протести.

„Светът е свидетел на това, което се случва в Бразилия. Това е преврат. Ние искаме да се борим срещу временния президент Мишел Темер“, заяви Бонфим.

Бразилските сенатори гласуваха за започването на процес по импийчмънт срещу Русеф. Мнозинството от тях одобриха мярката. Само преди минути 59 от от 81 сенатори одобриха започването на процес срещу Русеф.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: