Last news in Fakti

10 Август, 2016 10:48 2 263 8

Кървава офанзива на ПКК срещу турската армия

  • турция-
  • пкк-
  • армия-
  • офанзива-
  • убити-
  • бомби

Кюрдите с атаки в няколко различни точки на страната

Кървава офанзива на ПКК срещу турската армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Седем турски военнослужещи бяха убити при атаки от Кюрдската работническа партия на турска територия, съобщи „Хюриет“.

Петима турски войници са загинали, а други осем ранени при детонация на експлозиви, заложени на основен път в провинция Шърнак. Бомбите са избухнали при преминаването на брониран военен автомобил.

В Диарбекир пък са били убити двама турски войници при размяна на огън с бойци на ПКК.

Кюрдите са организирали нападение и в източната провинция Хакяри. Експлозиви са били заложени за турските военни, седмина са ранените. Пострадалите са отведени в местна болница за лечение, няма опасност за живота им.

Факти.бг припомня, че ПКК – обявена за терористична организация в южната ни съседка – възобнови въоръжения конфликт с турските сили за сигурност през юли 2015 година.

След слагането на край на примирието близо 600 души от турските въоръжени сили са били убити. „Дейли Сабах“ пише, че броят на загиналите кюрди е 7000.

Преди дни Кюрдската работническа партия заплаши турските власти, че ще пренесе войната и в градовете. Един от лидерите на ПКК Джемил Байък заяви, че кюрдите преминават към „нов стил война“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Ей ся ще се наиграете ердоганчовци!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Кире бре, нали реформаторският блок марширувахте в истанбул в подкрепа на ердоган. Нали до вчера плямпаше наляво и надясно че ПКК са комунисти и терористи.

    Или квот наредят от козяк а може и дати връчат ибрика.
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Хойчо, дай да видим къде съм плямпал, че ПКК били комунисти и терористи, дай!
    Че нещо май наизуст пишеш!

    И аз никога не бих гласувал за някои, в чиито редици има партийка на директно подчинение на Истанбул!

    Тъй, че тия глупости за Козяк-Мозяк - на някой друг!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Брей Кире, ми ти написа две три смислени изречения. Браво.
  • 5 чичо пичо

    0 0 Отговор
    Турската армия била най-силната след САЩ!!! Брех, брех, брех. Само дето сме ги трошили някога та трошили, пак ей тъй са били непревземаеми. Тааа те тая армия с едни кюрди не може да се справи, че камо ли нас ша превзема- пффффф.

    Коментиран от #7

  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    Зависи кой Киро си? Специалиста по турската армия, Василий Граматик на форума или някой друг.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Емет

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Един от лидерите":

    Ей, ние имаме 500 000 Лапача на постове тук, да не броим гетата и други! Те имат най-боен дух в света, само им кажи, че няма да имат заплати, бонуси, социални и ще натупат всички армии накуп... И само им кажи, че турската армия ще раздава желязо за скрап и бонуси и сами ще превемат и Турция и космоса...нас отдавна са ни превзели.... Ей, с Лапачите шега не бива! Те разсипаха Ханство България, Византийската империя, Османската империя, Третият Райх, Княжество България, НРБ, Република България, сега са на път да смачкат и ЕС, ти си мислиш, че Турската армия ще ги уплаши? Тия избори не ги плашат че армия ли? Ей, никви портрети на Еър Доган, ни ще летим с Фалкона на Баце, щото ше правим рееееекламаааа! колкото до Турция, Ердоган и ПС дето я оглавява сами си създаде проблема с терора над кюрдите. Сега кюрдите се ядосаха и Турция ще бере много проблеми. Ще видиш, че великият ти Ердоган с манията си за диктатор сам стовари проблемите в Турция...кюрдите бяпа спрели четох войната, но с действията на турската армия и високият ви боен дух сега ПКк е настръхнала...яко. А това няма да ви зарадва турската армия, повярвай! дето се води партизанска война, редовната армия никога не е щастлива. Ето и ДАЕШ създаде ада за куп армии. А Ердоган създаде проблеми а самата Турция. каквато и да е армията и, срещу такава война няма да победи ако се осланя на терора. няма ли разбирателство между хората, войната почивен ден няма. радвай се! Аз на Ердоган портрет няма да целувам, нито на Тато, Баце, Гоце, а само на мацките-звезди! щото са готини. Алилуя! че да не съм гей, че да целувам портрета на Ердоган бе? Моли се ден и нощ, Лапачите да не се заемат с Турската армия, че те Българската окрадоха и съсипаха, та на турската ли ще простят? Оки?
Новини по държави: