12 Август, 2016 12:26 5 546 0

Турските власти издадоха заповед за ареста на Хакан Шюкюр

  • хакан шюкюр-
  • турция-
  • заповед-
  • арест-
  • преврат-
  • гюлен

Лов на гюленисти

Турските власти издадоха заповед за ареста на Хакан Шюкюр - 1
Снимка: БТА/ AP

В Турция бе издадена заповед за ареста на един от най-известните турски футболисти – Хакан Шюкюр, съобщи „Дейли Сабах“.

Прокуратурата в провинция Сакаря е поискала задържането на бившия играч и неговия баща Селмет Шюкюр по обвинения, че има връзки с организацията на проповедника Фетхулах Гюлен.

След издадената заповед двамата не са били открити на адресите си. Хакан Шюкюр и неговото семейство са напуснали Турция през месец декември, посочват турските медии. Смята се, че в момента се намира в Съединените американски щати.

През месец февруари тази година вестник „Хюриет“ написа, че Хакан Шюкюр е заплашен от четири години затвор заради обида към Реджеп Ердоган в социалните мрежи.

Турските медии припомнят, че бившият футболист бе издигнат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) и влезе в парламента през 2011 година, но напусна след корупционен скандал и отиде в лагера на Фетхуллах Гюлен.

Хакан Шюкюр е смятан за най-успешния нападател в историята на турския футбол. С Галатасарай той печели Купата на Уефа, а през 2002 година има основна заслуга за третото място на турския национален отбор на световното първенство в Япония и Южна Корея.

След опита за военен преврат през миналия месец властите в Анкара започнаха масова чистка на всички нива в държавата. Бяха арестувани хиляди, заподозрени за връзки с Гюлен, сочен за организатор на пуча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: