16 Август, 2016 14:08 1 719 1

Две доживотни присъди, плюс 1900 години затвор за Гюлен

  • фетхулах гюлен-
  • присъди-
  • турция

Турски прокурори издадоха обвинителен акт от 2527 страници

Турски прокурори поискаха две доживотни присъди за Фетхулах Гюлен, съобщи агенция „Анадола“.

От там искат и допълнителни 1900 години затвор за Гюлен. Турският проповедник в момента е установен в САЩ. Той е сочен от турското правителство като организатор на проваления опит за преврат в страната.

Обвинителният акт е издаден е съставен от 2527 страници. Той е одобрен от прокурорите в региона Ушак, Западна Турция. Гюлен е обвинен в „намерение да разбие правителствения ред в Турция чрез сила“. Срещу него има и обвинение за „формиране и управление на терористична група“.

Турското правителство вече на няколко пъти иска депортирането на Гюлен от Държавния департамент на САЩ. Самият турски президент Реджеп Ердоган го посочи като организатор на опита за преврат.

Гюлен и Ердоган са бивши съюзници. Със засилването на позициите на Ердоган, Гюлен постепенно беше изтласкан от властта. Той живее в САЩ от 1999 г. Турските власти вече обявиха, че разследват неговите фирми и училища. През последния месец бяха арестувани хиляди негови сподвижници. Той отрича да има нещо общо с преврата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Той ще си ги излежи тия присъди,но като излезеее...
Новини по държави: