16 Август, 2016 18:13 1 413 2

Великобритания може да получи специален статут

  • германия-
  • ес-
  • великобритания

Германия настоява за по-бързо задействане на Член 50

Великобритания може да получи специален статут в отношенията си с ЕС, но за това трябва да задейства по-бързо процедурата за излизане от Съюза. Това бе заявено от германския министър по европейските въпроси Михаел Рот, цитиран от „Ройтерс“.

„Срокът до края на годината трябва да е достатъчен за Великобритания да се организира и приспособи към новата ситуация. Ние не трябва да чакаме твърде дълго. Според мен няма нужда от допълнителен политически натиск. Сигурен съм, че икономическият натиск от самата Великобритания ще бъде много силен.

Нещата трябва да са ясни до изборите за нов европейски парламент през 2019 г., защото след решение за Brexit няма как да има британски депутати в него. Като се има в предвид историческата значимост на Великобритания за ЕС, тя може и да получи специален статус в отношенията си с него. Не мога да си представя Великобритания да получи достъп до европейския пазар, налагайки ограничение върху свободното движение на хора. Не ми се иска нещата да се проточат“, заяви Рот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 0 Отговор
    по4на се ала бала
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Ама и тия се научиха от нашите политици ,как да не изпълняват или заобикалят волята народна.
Новини по държави: