Last news in Fakti

19 Август, 2016 15:16 1 360 4

Турция иска членство в ЕС до 2023 г.

  • турция-
  • членство-
  • ес

Това бе заявено от турския представител в ЕС Селим Йенел

Турция иска членство в ЕС до 2023 г. - 1
Снимка: БТА/AP

Целта на Турция е да стане член на ЕС до 2023 г. Това бе заявено от турския представител в ЕС Селим Йенел в интервю пред „Ди Велт“.

„За моята страна ще бъде върхово постижение, да стане член до тогава“, заяви Йенел.

Той подчерта, че за неговата страна не е приемливо да не бъде член на Съюза в дългосрочен план. Това става след изявление на германския министър по европейските въпроси, в който той подчертават, че Турция я очаква дълъг период по присъединяването.

Михаел Рот заяви пред Ройтерс, че още със сключването на сделката за имигрантите с Турция е било ясно, че страната трябва да изпълни 72 критерия за вдигане на визовия режим за нейните граждани.

Според Йенел в момента има недоверие между ЕС и Турция. Той призна, че има съмнение, че Европа ще изпълни ангажимента си за отмяна на визовия режим. Според него либерализация на режима трябва да стане още до края на годината. За това и Анкара търси гаранции от Брюксел.

Турция вече заяви, че е готова да преустанови сделката с бежанците, ако не бъдат изпълнение договореностите от март.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чавдар Войвода

    0 0 Отговор
    Азиатската държава Турция в Евросъюза?! Първо на първо е антилогика...
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Това е кротеск.Ислямската религия не е демократична,а ние знаем че на парво место стои ислямът за тях а не конституционният закон.На Турция местото й не е вав ЕС.

    Коментиран от #4

  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор
    Държава която върви към засилване ролята на исляма няма място в Европа. Навсякъде където исляма е взел превес е следвал драстичен упадък, като се почне от древния Египед и се свърши със съвременен Иран. Ще бъде жалко ако Турция тръгне по този път.
  • 4 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    "кротеск"- нека да е гротеско."парво место"-нека да е първо място. Място-место дублетни форми, препоръчително, а в твоя израз и задължително употребата на място. "местото й не е вав ЕС"-това да го коментирам ли?
Новини по държави: