21 Август, 2016 10:28 2 208 0

КНДР: Дипломатът, избягал в Южна Корея е "престъпник"

  • кндр-
  • дипломат-
  • престъпник-
  • южна корея-
  • северна корея-
  • избяга-
  • тае йонг-хо

Тае Йонг-хо напусна севернокорейското посолство в Лондон миналата седмица

КНДР: Дипломатът, избягал в Южна Корея е "престъпник" - 1
Снимка архив АП/БТА

Северна Корея заяви, че дипломатът, който наскоро избяга в Южна Корея е "престъпник", който е бил обект на разследване за "умишлено предаване на тайни, присвояване на държавна собственост" и "сексуално престъпление", съобщава CNN, позовавайки се на информация, публикувана от държавната информационна агенция KCNA.

Тае Йонг-хо, заместник-посланик в посолството на Северна Корея в Обединеното кралство, наскоро избяга със семейството си в Южна Корея. Причината за бягството му били отвращението от правителството на Ким Чен-ун, демокрацията в Южна Корея и притеснението за бъдещето на неговите деца.

В първия публичен отговор на случилото се КНДР обвини Тае в редица престъпления като присвояване на големи парични суми, изнасилване на непълнолетен, шпионаж и предаване на секретна информация на Южна Корея.

Тае е най-високопоставеният дипломат, който бяга от Северна към Южна Корея откакто двете страни са разделени.

Северна Корея обвини Великобритания, че е отговорна за бягството на Тае в Южна Корея и в "подстрекаване към ескалация на напрежението" между двете Кореи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: