Last news in Fakti

21 Август, 2016 12:46 1 355 2

Седмица на големи обещания към афроамериканците в САЩ

  • афроамериканци-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • чернокожи-
  • гласоподаватели-
  • президентски избори

Доналд Тръмп промени тактиката си, за да привлече още гласоподаватели

Седмица на големи обещания към афроамериканците в САЩ - 1
Снимка АП/БТА

По време на своя реч в петък, кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп направи поредния си опит да привлече афроамериканските избиратели, съобщава CNN.

Тръмп призова всички чернокожи граждани на страната, които искат по-добро бъдеще, да гласуват за него. "Вие живеете в бедност, вашите училища са лоши, нямате работа, 58% от младите са безработни - какво, по дяволите, имате да губите?", запита спонтанно публиката.

Това е поредният признак за промяна в тактиката на милиардера след смяната на ръководителя на предизборния му щаб.

Говорейки на предизборен митинг в щата Мичиган, Тръмп оплака разпада на американското производство и разкритикува сделки за свободна търговия. Той също така обвини Хилъри Клинтън и Демократическата партия, че приемат чернокожите избиратели за даденост.

Тръмп цитира данни, вероятно обобщени от коефициента на заетост на населението, който показва, че 42,7% от чернокожите на възраст от 16 до 24 г. са имали работа през юли. Това обаче, не означава, че тези, които нямат работа непременно търсят такава. Това накара някои медии да обявят, че Тръмп изкривява истината и се опитва да подведе хората.

Клинтън отвърна на удара на Тръмп и малко след речта му написа в Туитър: "Това е толкова невежо изказване, че чак е потресаващо."


По-късно Тръмп не пропусна да обвини Клинтън, че иска да даде работни места на бежанците, а не на местните афроамериканци, с което ги превръща в "бежанци в собствената им страна."

Тръмп обеща на своите поддръжници (основно бели американци с повърхностни познания за афроамериканците и другите малцинства), че ако бъде избран за президент, в края на първия си мандат, той ще има подкрепата на 95% от чернокожото население на страната.

Това ще бъде изключително трудна задача за Тръмп - тъй като ново проучване на общественото мнение, направено от NBC News и Wall Street Journal показва, че Клинтън бие Тръмп с 91%на 1% сред афроамериканците.

Номинираната от Демократическата партия Хилъри Клинтън води със средно 8 на сто пред Доналд Тръмп, според допитвания на Reuters и социологическата агенция ИПСОС в ключовите щати, които се очаква да решат изборите на 8-и ноември.

Тръмп прекара изминалата седмица в опити да привлече афроамериканските избиратели, обещавайки да ги измъкне от бедността, по начин, по който демократите не са били в състояние откакто Линдън Джонсън обитаваше Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кон

    0 0 Отговор
    Козяшките се задавят от плюнки срещу Тръмп, а ако спечели/ дай боже/ , къде ще се свират не знам? Представям си какъв лупинг трябва да направят, какво преориентиране, заливам се от смях!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кон":

    Тръмп е смешко, няма да спечели.