21 Август, 2016 17:00 1 747 9

Почина по-големият брат на сирийчето, чийто образ шокира света

  • сирия-
  • алепо-
  • въздушни удари-
  • дете-
  • загинали-
  • брат

Али Дакнеш е един от над 400 цивилни, убити при въздушни удари край Алепо този месец

Почина по-големият брат на сирийчето, чийто образ шокира света - 1
Снимки АП/БТА

Когато бомбите заваляха над сирийския град Алепо, в поредната въздушна атака, една от тях разруши дома на семейство Дакнеш. Единият им син - 5-годишният Омран бе изваден жив и почти невредим от развалините, превръщайки се в глобален символ.

Другият им син почина тихо в болница, напълно неизвестен за света.

Новината за смъртта на Али, по-големия брат на Омран, дойде в събота.

Той почина от нараняванията, които получи в същия въздушен удар, който превърна малкото му братче в новина номер едно по цял свят.

Неидентифициран свидетел от Алепо, цитиран от Ройтерс, е заявил, че 10-годишното момче е имало множество вътрешни кръвоизливи и увреждане на органите.

10-годишният Али е бил на улицата, когато руските военновъздушни сили проведоха бомбардировките над Алепо в сряда (17 август).

Смъртта на Али вдигна броя на загиналите през последния месец в Алепо до 448, съобщи Сирийската обсерватория за правата на човека. Този брой включва 100 деца.

Почина по-големият брат на сирийчето, чийто образ шокира света


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Няма ли света най накрая да се намеси глобално? Явно демокрацията не действа. Само война ще спре ИД и ще прекрати безумиците и. Точно за три дни, може да приключи всичко ! Но ЕС трябва временно да забрави за правата на човека.
  • 2 кроко

    0 1 Отговор
    Ееее, ми това са рисковете на арабската пролет!

    Демократизацията изисква жертви, няма иначе как.
  • 3 кон

    0 1 Отговор
    Важното е че 15-те по-малки братчета са живи и здрави! Те ще запомнят какво им е докарал чичо Сам!
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    да руските самолети изтрепаха маса народ,а троловете ликуват особено като умират деца !евала ,тва са наистина големи патриоти компанията !

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Тролче, има една поговорка „смъртта на милионите е просто статистика, смъртта на един човек е лична трагедия”. Ти не ликуваше ли когато ислямистите убиваха сирийци от всякаква религия в името на демокрацията и свалянето на „кръвожадния диктатор” Асад - ликуваше.

    А какво общо има това с патриотизма?! Не употребявай думички, чието значение не знаеш.

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    никога не съм ликувал при убииства на деца.може да съм удобрявал унищожението на убиици и тирани,но никога не ликувам при убииства на деца ,цивилни или дори невинни воиници.тва не си ти.що се отнася до патриотизма ,не аз ти не знаеш кво значи тази дума,щом си на позиция противна на българския интерес !

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ограничен трол, когато подкрепяш въоръжената борба (явно финансирана и диражирана от вън, и с основни участници от чужди държави) за свалянето на един „диктатор”, ти подкретяш убийствата, които се извършват вкл и сред цивилните, сред тях има и деца. Подкрепяш тиранията, срещу която уж се бориш, подкрепяш тероризма! И когато се радваш на успехите на този тероризъъм срещу властта на „тиранина”, ти се радваш за смъртта на загиналите, смъртта на децата.

    И я ми обясни какъв е българският интерес в този конфликт. Нашият интерес беше да няма такъв конфликт не само в Сирия, но и на всякъде където цъфна „арабската пролет”, да няма бежанци, които да ни застрашават!

    А не да създадем един кървав конфликт и после да си мислим че като махнем Асад работата ще приключи. Никъде в мюсюлманския свят, където са се намесили американците, не е настъпил мир и просперитет. Примери много - Афганистан, Ирак, Либия.....

    Коментиран от #8, #9

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    аз подркепям демокрацията ,свободната търговия и свободната конкуренция.хората които са спънка за тази моя подкрепа смятам, че трябва да бъдат премахнати.в сирия подкрепям точно тези хора на моя акъл ,тези дето изязаха с милиони за да искат смяна на положението и бяха посрещнати с куршуми от асад.те не са искали да убиват,но са поставени в тази ситуация за да отстояват своето.другото са свободни интерпретации на глупав чове къвто многократно си се доказвал.не подкрепям тиранията и тираните ,а напротив съм срещу тях квито са асад и путин и пак казвам никога не съм се радвал на убити деца нито съм го подкрепял за разлика от теб и дебелашките ти писания след тази трагедия с децата.не ми вменяваи твои мисли и деиствия .нашия интерес е хората да се развиват в демократични общества и да адаптират ценностите си с нашите.арабската пролет , е следствие на затварянето на очите на белия свят от тва дето се случва в близкия изток.ние 40 години се правихме на слепи и не виждахме кво ства в либия,сирия,ирак,или по-скоро виждахме ,но мислехме като теб ,а именно нека диктаторчетата да си лапкат и трепат,тва нас ни устроива,но количествените натрупвания доведоха до качествените изменения и до този огромен военен ,политически и морален конфликт.сега трябва да се чистят авгиевите обори и нашия интерес е този на европа, сащ и нато ,а именно да се нормализира обстановката и да започне сериозна интеграция,която ще продължи десетки години,но тва е пътя да се т
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    сега трябва да се чистят авгиевите обори и нашия интерес е този на европа, сащ и нато ,а именно да се нормализира обстановката и да започне сериозна интеграция,която ще продължи десетки години,но тва е пътя да се тушира конфликта.другото е демагогия на хора с кокоши мозъци,как сме щели да остави кадафи,асад,садам и нямало да има проблеми :))).
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания