Last news in Fakti

21 Август, 2016 20:07 952 0

Томас де Мезиер иска системи за лицево разпознаване по летищата

  • томас де мезиер-
  • германия-
  • лицево разпознаване-
  • летища-
  • гари-
  • заподозрени

Министърът смята, че така ще могат да бъдат предотвратени потенциални заплахи

Томас де Мезиер иска системи за лицево разпознаване по летищата - 1
Снимка АП/БТА

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер иска да въведе софтуер за лицево разпознаване на гарите и летищата в страната. Според него подобно въведение ще помогне за идентифицирането на заподозрените в тероризъм, съобщава Ройтерс.

В интервю за немския вестник "Билд ам зонтаг" Мезиер заяви, че софтуерът може да определи дали хората на снимките са известни личности или политици.

"Бих искал да използваме този вид технология за разпознаване на лица при видеокамерите по летищата и гарите. Така, ако се появи заподозрян и бъде разпознат, той ще се появи в системата", каза той.

По неговите думи, подобна система се тества за изоставени багажи, за които камерата докладва след броени минути.

Други страни също насочват вниманието си към такава технология, но германците традиционно са скептични по отношение на наблюдението поради злоупотреби от страна на Щази в Източна Германия и Гестапо при управлението на нацистите.

"Ще трябва да свикнем с повишените мерки за сигурност. Това е досадно неприятно и струва време, но не мисля, че ограничава личната свобода", каза вътрешният министър на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: