22 Август, 2016 07:21 2 047 0

Жена от екипа на Клинтън работила в ислямистко списание

  • хилъри клинтън-
  • сащ-
  • списание-
  • ислямистко-
  • радикално-
  • хума абедин

Хума Абедин и майка й са проповядвали тези, коренно различни от възгледите на Хилъри Клинтън

Жена от екипа на Клинтън работила в ислямистко списание - 1
Снимка: БТА/ AP

Високопоставен член от щаба на Хилъри Клинтън близо едно десетилетие е била редактор в ислямистко списание, съобщи „Ню Йорк поуст“.

От 90-те години на миналия век до началото на този Хума Абедин е писала в саудитско радикално издание и е проповядвала тези, коренно различни от възгледите на Хилъри Клинтън, която се бори да стане първата жена президент на САЩ.

В статия, появила се на бял свят през 1996 година под заглавието „Правата на жените са ислямски права“, Абедин пише, че самотните майки, работещите майки и гей двойките не трябва да бъдат разглеждани като семейства.

През същата година майката на Хума Абедин, която е главен редактор на списанието, остро критикува Хилъри Клинтън и нейните „агресивни феминистки възгледи“. Според нея те не са ислямски и погрешно се фокусират върху овластяването на жените.

Абедин работи в списанието и в годините, в които то пише, че американците стоят зад терористичните атаки на 11 септември 2001 година. Година

„Ню Йорк поуст“ посочва, че е възможно Хилъри Клинтън да не е знаела за писанията, преди да назначи мюсюлманката за своя помощничка. От лагера на демократите отказаха коментар по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА