Last news in Fakti

24 Август, 2016 16:18 4 111 0

Пълен ужас в Италия

  • италия-
  • ужас-
  • земетресение

Броят на загиналите надхвърли 60. Има вторичен трус

Жертвите на земетресението в Италия вече достигнаха 63 души, съобщи „Анса“.

Труповете в град Аматриче са поне 35. Още 11 смъртни случая има в Акумоли. Други 17 смъртни случая са регистрирани в болницата в Асколи Пичено. Едно дете е било извадено живо от останките на срутила сe  сграда, но е починало в болницата.

Вторичен трус със сила от 4.9 по скалата на Рихтер е ударил град Аркуата дел Тронто.

Трус от 6.2 по скалата на Рихтер разтърси Италия през ранните часове на тази сутрин. Най-силно засегнат е град Аматриче. Голяма част от него е напълно разрушена.

Папа Франциск проведе масова молитва за жертвите на земетресението. Той заяви, че е потресен от разрушенията, причинени от труса. Папата изказа съчувствие към близките на жертвите и изрази своята солидарност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: