Last news in Fakti

26 Август, 2016 10:21 1 146 0

Унгария строи втора стена за бежанците

  • унгария-
  • стена-
  • бежанци

Тя ще бъде поставена по границата със Сърбия

Унгария строи втора стена за бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Унгария планира да построи втора преграда по южната си граница със Сърбия, съобщи RTE News.

Това бе обявено от унгарския премиер Виктор Орбан. Новата ограда трябва да бъде построена около вече съществуващата гранична стена. Тя е предназначена да засили сигурността на Унгария и да помогне на властите да не допускат бежанци на своя територия.

„В момента се работи по технически планове за издигането на по-масивна отбранителна система. Тя ще е в непосредствена близост до съществуващата стена, която беше построена през миналата година“, заяви Орбан.

Стената по южната граница на Унгария сериозно намали бежанския поток към страната. Все още обаче има голям брой имигранти, които се опитват да влязат в страната от Сърбия. Страната беше основна точка от т.нар. Балкански път.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: