Last news in Fakti

27 Август, 2016 09:39 1 185 9

Русия и САЩ с напредък за Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Скоро може да бъде представено споразумение между двете страни

САЩ и Русия скоро ще представят споразумение, относно действията си в Сирия. Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Вчера той проведе 12-часова среща  държавния секретар на САЩ Джон Кери в Женева. Двамата обсъждаха възможностите за решаване на сирийската криза.

Според Лавров „остават‘ малко въпроси, по които да се постигне консенсус.  Работата по тях ще бъде продължена от експерти на двете страни през следващата седмица.

„Днес постигнахме яснота за пътя си напред.  Преговорите бяха насочени, за да се гарантира реализирането на прекратяването на огъня“, заяви Лавров.

Постигнато е съгласие за определени направления по отношенията  със сирийските бунтовници и Дамаск.

„Работата беше трудна, но продуктивна, като постигнахме съгласие около техническите преговори, насочени за гарантиране на прекратяването на огъня“, заяви Кери.

„Взаимодействието между Русия и САЩ наистина може да помогне  за решаването на украинската криза във формата Нормандска четворка‘, заяви Лавров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    милите ми путинофилчета ,ква изненада ги очаква в близко време :)!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Оооо, тролчето ми евтино. Да си продължим спора!

    Да приемем, че си прав за Асад. ОК, кръвожаден е, наредил е да стрелят по хората, дето излезнали на протести и т.н. Ама нито той, нити Кадафито нито Садам, нито никой от кръвожадните диктатори са от "вчера" кръвожадни. Не знам какви точно са им били изгодите от това да Махнат Кадафи, но очевидно англичаните и франсетата десетилетия наред нямаха проблем да му въртят кинтите или да им дава тлъсти договори. И е малоумно да твърдиш, че някак си тия ги е жегнало нещо, изведнъж им проработила съвестта и си казали "Абе чакай да направим нещо за тоя либийски/сирийски и т.н. народ! Стига толкова са го мачкали тия кръвожадни диктатори." Очевидно е че така както америкаците си търсеха "повод" за да махнат Садам, същото стана и преди 5-6 години, но по друг модел. Предположения мога всякакви да изкажа, но и за най-глупавите е ясно че където има енергийни интереси, американците смучат и си врат носа!

    Колкото до тия дето разграбили казармите в Сирия, гледай и ти малко клипчета да видиш какви са - брадати типчета, никакви офицери не са. Тия бради повече от педя да не мислиш че са ги пуснали ей-така, за няколко дни?! И да си мислиш, че тия именно ще защитават демокрацията, свободните пазари, конкуренцията и най-вече правата на хората е просто малоумно!

    Може и сред групировките, които се бият наистина да има такива, които са искали да свалят Асад от власт с цел да направят някакви по-демократични промени, но първо никоя от тези групировки не би оцеляла до сега ако не я снабдяваха от вън поне с оръжие и боеприпаси. А щом ги снабдяват от вън, значи защитават чужди интереси. Ако плащат за да се биеш на тяхна страна, значи са си прости терористи щото този, който прави нещо по идеологически подбуди няма да иска заплата. Но дори и да не е така, пак няма смисъл да ми твърдиш че тия хора с оръжие ще наложат демокрация - казах ти го и пак ще ти го повторя с оръжие се налага друга диктатура, която в случая само докато я наложат ще е станала по-кърава и от тази на Асад. За пример ще ти дам нашата история с комунизма, който ти толкова обичаш! Няма смисъл да се пениш, сигурен съм че дори и ти не си вярваш на глупостите.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Не го прави, не си струва.

    Коментиран от #6

  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    така е не са кръвожадни от вчера,но вчера бяха необходими днес не.бяха необходими и тези в бразилия,чили,салвадор,но вече отпадна необходимостта и трябва да отиват в историята.тва е положението.не съвестта ги е жегнала ,а принципите дето използва и изповядва белия свят от които си част и ти.та въпросните диктатори са на мушка и при първа възможност излитат тва ги чака и останалите такива,докато света не стане място нагеиропеици и хамериканци като нас :)!сега се надявам ,че ти стана по- ясно.много си ми интересен в икономическите си разсъждения,първо обявяваш за известната на теб далавера после се оказва че не знаеш ква е ама е има :)!сащ е наи-голяма и постоянно развиваща се икономика от поне 70 години ,без колонии и без ирак,иран,ссср...оправял се е и без техния ресурс добре дори и когато ресурса на половинатa свят е бил срещу него,та едва ли му е жизнено важен иран,либия или русия,но обратното не е вярно,въпросните страни без сащ нямат развитие и се е доказало когато са били в контра!
    за сирия ти казах да попрочетеш мааалко повече гледам почнал си ,но още си в начална фаза,а в изтока 90% от мъжете имат бради или мустаци или и двете,но напиши в тубата или гугала сирииски офицери напуснали асад и ще ги видиш ,сред тях има и християни ,което сигурно ще те учуди макар че и те имат мустаци:)!та продължаваи с четенето на прав път си.та в сирия се случи следното народа излезе с искане за демократични реформи ,асад ги разгони с масови разстрели на тълпите

    Коментиран от #7

  • 5 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    та продължаваи с четенето на прав път си.та в сирия се случи следното народа излезе с искане за демократични реформи ,асад ги разгони с масови разстрели на тълпите и вместо положението да се успокои народа масово възстана ,като в дараа дето сега се изтеглят последните бунтовници ,но и на много други места.въстанието бе спонтанно неорганизирано ,но масово .само че бе яхнато от групи на алкаида и впоследствие ислямска държава щото въпросните имаха строина организация в региона.така навремето комунистите яхаха народните недоволства,не щото са повече ,а щото са по-добре организирани.
    само че и тези не са познали ,чичо сам е прагматичен първо асад после и чалмите отиват на боклука.мача е игран много пъти и няма грешка ,колкото и да ревете .ще порипат ,ще поскачат и накрая ще кротнат виж ги в колумбия или никарагуа или мозамбик.тва ги чака убавците и в сирия .идва западния стандарт и няма извинете. свободни пазари ,конкуренция ,равенство пред закона...няма мърдане :)!та тава е.
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Де юре":

    така е които ми е сърбал попарата знае :)!я ни разкажи за латинизацията на румънците в 18 ти век или за руското забогатяване през последните години или за тва че в китаи признават крим за руски :)!пробваи пак да ме развеселиш или почни с тва че съм жена или за джакузито ,чорапите ....даваи!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    "така е не са кръвожадни от вчера,но вчера бяха необходими днес не...........не съвестта ги е жегнала ,а принципите дето използва и изповядва белия свят от които си част и ти"

    Много велико заключение, тролче! "Мерси" за приципите на този, свят, който ти наричаш бял!

    Въпросът не е в това САЩ дали ще се оправи без ресурсите на Иран, Ирак и т.н., а в това да докопат тези ресурси хем за да извличат полза от тях, хем за да не ги използват държавите за собствените си цели, за да не могат да бъдат самостятелни и независими и да се развиват. Прочети резюмето на книгата на Кисинджър, той ясно си казва какви са целите на американската външна политика. Искат да смучат и да контролират, а не да развиват междудържавни отношения на приципите на свободните търговски отношения.

    Освен това не разбирам що смяташ, че въпросните страни нямали развитие без САЩ?! А със САЩ какво развитие имат, какво се разви в Ирак или Афганистан след като изгониха руснаците и преди 10-на год., когато пак се намесиха там?!

    Мача е игран много пъти и всеки път завършва с катастрофа! Било то в латинска америка, било то в близкия изток, било то в Русия. Все много хубаво правели американците, ама излиза че на народа хич не му било хубаво. Или пък не може да го оцени?! Виждам там в Ирак едни свободни пазари се вихрят, едни човешки свободи, една конкуренция кипи кой да вземе иракския петрол.... Ти нали имаш много фирми, я пробвай да вземеш някой договор в Ирак и кажи какъв е резултата :)!
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ами радвам се че почна да ми благодариш,но ти си също част от белия свят , като прическа,манталитет,култура,ценности и съм сигурен че няма да се радваш ако белия свят загуби позицията си,но ...жив и здрав .лицемери по отношение на интереса бол.кисинджър съм го чел много пъти бжежински също и те нямат въобще тва предвид,а че сащ трябва да са балансиор и да потдържат принципите за които говорих,а именно свобода,демокрация,свободна търговия и честна игра.докато го правят те ще са доборо ако се изродят ще се срутят под натиска на останалите 9 млрд на планетата.ако не знаеш и двамата топ американски визионери са родени в европа и имат отношение към останалия свят на база американци първо поколение.американците са в раз ход ако говорим за пари в тези конфликти ,а в средносрочен план страните дето сега коригират ще станат независими ,така че няма как да ги ограбват,така стана в западна европа ,латинска америка,косово и т.н.така стана и в източна европа,макар че има общества и страни дето са особено упорити в желанието си да не се интегрират и си страдат от акъла .българия е такава страна за съжаление.въпросните страни нямат развитие без сащ щото сащ е в коалиция с останалите високотехнологични държави ,а диктаторските модели не създават икономически просперитет,тва е причината и да изчезват и да са победими.има една книга на гари каспаров по темата може да я прочетеш.тираните са сговорчиви само пред позицията на силата и икономическия просперитет е точно такава с
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    има една книга на гари каспаров по темата може да я прочетеш.тираните са сговорчиви само пред позицията на силата и икономическия просперитет е точно такава сила.трябва да се знае илюзиите че тиранина има морал и няма да стори това и онова са измамни,тиранина ще направи всичко за да закрепи властта си и да завоюва нови територии,така че трябва да бъде респектиран със сила.основната сила на демокрацията е икономическия просперитет.10 години са нищо в историята афганистан ирак,сирия,либия са новите бразлия ,колумбия,мексико...модела ще се наложи макар да има съпротива от попове и местни феодали щото ще доведе до просперитет и няма мърдане.никаде не е завършило с катастрофа ,днес латинска америка има ниво на икономически просперитет над това на русия и голяма част от източна европа и тренда е висок в положителна посока в русия ситуацията доказва точно тва дето казвам и докато русия се дърпа от модела ще страда ,а може и да го загази сериозно,макар че ако това стане запада ще я изтегли ,щото няма интерес да се разпадне,както го е правил поне 3 пъти през последните 100 години,а в ирак има сериозен икономически възход въпреки ислямска държава ,въпреки брадатковците и т.н. може лесно да го провериш в нета,статистики бол.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания