27 Август, 2016 11:10 8 091 3

Нов самолет, ама с дефекти

  • самолет-
  • нов-
  • япония

Отлагат се тестовете на първия пътнически самолет в Япония

Компанията Mitsubishi Aircraft Corp се сблъска с проблеми в тестовете на новия си пътнически самолет, съобщи The Japan Times.

Той е напуснал летището в Нагоя и е отпътувал към САЩ за летателни тестове. Скоро обаче самолетът се е върнал в Япония заради дефекти в системата за климатизация.

Самолетът е трябвало да направи първата си спирка в Хокайдо, но час след излитането си си е върнал в Нагоя. Конструкцията на самолета беше съпътствано с множество закъснения.

На летателното средство са нужни 2500 летателни часа, за да получи сертификат за безопасност. Последните тестове трябваше да се проведат във Вашингтон. Работата по самолета се забави заради промени в дизайна и частите.

Самолетът направи първия си полет през ноември миналата година. Първата му доставка обаче беше отложена с една година до средата на 2018 г.

Това е първи проект за пътнически самолет в Япония от 1965 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pavlito

    0 0 Отговор
    Какъв модел е този Embraer?

    Коментиран от #2

  • 2 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Pavlito":

    Модела се казва Торанага Еър, красив е и дано проходи.
  • 3 Георги Колев

    0 0 Отговор
    Всяка птица има проблемни полети........Браво за новият Конкорд.
Новини по държави: