30 Август, 2016 09:19 985 2

6500 мигранти, спасени за една нощ край Либия

  • мигранти-
  • либия-
  • спасителна акция-
  • бежанци-
  • брегова охрана-
  • фронтекс

Проведени са около 40 координирани спасителни мисии

6500 мигранти, спасени за една нощ край Либия - 1
Снимка АП/БТА

Около 6500 мигранти са били спасени край бреговете на Либия тази нощ, съобщи италианската брегова охрана, заявявайки, че това е най-мащабната подобна операция до този момент.

Около 40 координирани спасителни мисии са били проведени в рамките на акцията в Средиземно море, на около 20 км. от либийския град Сабрата.

В нея са участвали и кораби на военноморските сили на Италия, ФРОНТЕКС, неправителствената организация „Лекари без граници” и търговски плавателни съдове.

Така броят на спасените мигранти в Средиземно море само за последните 4 дни надхвърли 10 000 души. В неделя повече от 1100 души бяха спасени от патрулни кораби на същото място.

От началото на годината до италианските брегове са достигнали повече от 100 000 бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    много усилия полагат да ги спасяват, пък после реват че имало бежански наплив........те нещата са свързани. Ако пропуснат да "спасят" няколко претъпкани лодки и наплива постепенно ще секне.
  • 2 наблюдател

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера след като са на 20 километра от Либия защо не ги връщат там след като ги спасят?Защо навлизат в чужди териториални води за да превозват към Европа неясно какви субекти?
Новини по държави: