Last news in Fakti

30 Август, 2016 15:59 1 658 2

Йотингер охлади мераците на Турция

  • турция-
  • гюнтер йотингер-
  • ес

Според него страната няма как да стане член на ЕС при управлението на Реджеп Ердоган

„Малко вероятно е Турция да се присъедини към ЕС, докато страната е управлявана от Реджеп Ердоган.“ Това бе заявено от германския европейски комисар за икономиката и цифровото общество  Гюнтер Йотингер, цитиран от „Билд“.

„Членството на Турция в ЕС е нереалистично, поне до следващото десетилетие. Това вероятно ще е тема във времето след Ердоган“, заяви Йотингер.

Все пак той заяви, че е важно да се поддържат добри отношения с Анкара в икономически и международен план. Той подчерта и голямата роля, която тя играе в разпределението на трафика на бежанци.

Йотингер коментира и желанието на Анкара да получи облекчение на визовия режим за своите граждани, което се възпрепятства от антитерористичните закони в страната.

„Не можем да правим компромиси, когато говорим за антитерористични закони. Ако Турция има нужда от повече време, за да промени законодателството си, ние сме готови да им го дадем“, заяви Йотингер.

„Решението на Великобритания да напусне ЕС е политическо обвързващо. С утежняването на икономическата ситуация обаче, се изменя и общественото мнение. Все пак аз не бих заложил пари за евентуален Brexit. Те първа ще видим какво ще стане”, заяви Йотингер.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ооо да

    0 0 Отговор
    Евала ! Тоя ми оправи деня с този коментар !
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Даааа.. Руската империя,Германската империя,Турската империя и Английската ти.Еамериканската..това са водещите страни в света.. Така е било и така ще бъде
Новини по държави: