Тема: Украйна

31 Август, 2016 09:19 3 774 31

Руска лавина засипва Украйна

  • украйна-
  • военни-
  • русия

Струпване на 100 000 бойци по границите

Русия е събрала 100 000 бойци по източната граница с Украйна. Това бе заявено от говорителя на украинското правителство по въпросите в Донбас Андрей Лисенко, цитиран от Униiан.

„Около 40 хил. души са разположени на северната граница на Донбас. На изток е събрана група от около 50 или 60 хиляди души. Числата постоянно се менят и се променят. Извършва се въздушно прехвърляне на подразделения, разполагащи се по границата и територията на Крим. Мести се и техника като на територията на Донбас има 700 руски танка.

Всяка ескалация на напрежението ще има кървави последствия за Русия и за нашата страна. За това и агресорът повишава своите сили. Ние водим дълбоко разузнаване“, заяви Лисенко.

Няма коментар на това изказване от руската страна. Други източници също не са потвърдили информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де юре

    0 0 Отговор
    Повод Потрошенко да си върне Крим.
  • 2 Бай Хой

    1 0 Отговор
    Да, който не вярва да отиде и да провери. Разбира се подробности като доказателств не нужни за независимите западни и украински медии. Защитниците на мира сащ и нато отдавна са подготвили отговор за тази и бъдещи "руски агресии".
    Докога Бог ще търпи изродщините на краварите?
  • 3 7777777

    1 0 Отговор
    А защо Украйна изпрати диверсионни групи в Крим да извършват саботажи и бяха заловени от руснаците?
  • 4 Де факто

    1 0 Отговор
    Ще си върне на дедо си ...дедовия ...хахаха..Все едно ние да си върнем нещо ...
  • 5 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    след като русия отново натяга ситуацията с украина и местните структури на гаварит масква почнаха с мероприятията за онивиняване на агресора.украинците пращали диверсанти в крим,щели да нападат и т.н. всъщност е точно обратното и с диверсантите и с нападателите!

    Коментиран от #7, #15

  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Те тия явно не са виждали руска танкова лавина, ама нищо чудно скоро да видят. И само ще гледат наакани отстрани и ще си мрънкат под носа, нищо повече. А нищо чудно народа на Украйна да посрещне руснаците с цветя и баници, както навремето

    Коментиран от #8

  • 7 Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Ти май наистина си паднал от Марс ???

    Коментиран от #9

  • 8 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    да и в момента така ги посрещат с баници изпращани с гранатомети и калашници.като се появи руската танкова лавина в украина ,ще има нов гладомор в руските земи щото няма как да си позволят руснаците една сериозна воина и окопация на 40 милионна страна.те в двумилионен крим немогат да се оправят ,а кво остава за цяла украина!
  • 9 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо":

    Не е паднал от Марс, спуснали са го от Козяк!
  • 10 goni

    0 0 Отговор
    Абе, момчета! Няма защо да спорите! Русия няма да нападне Украина и Украина няма да нападне Русия! Двата народа са толкова преплетени, че нито едните, нито другите могат да си го позволят! Жалко че загинаха, загиват и ще загинат много хора! Тук се касае наистина за гражданска война! А, тя е....!

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    русия вече нападна украина и окупира крим и част от донбас.тва са фактите.всеки ден там умират хора както руснаци така и украинци било то военни било то цивилни.
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    От известно време се наблюдава повишена артилерийска дейност от страна на Украйна.Жилищни квартали на Донбас се обстрелват с тежки 150мм снаряди.И май скоро, ще мирише на на изгорели вратове. Някой се стреми да създаде конфликт и разпали братоубийствена война, по сценария- Чечня,Грузия,Дебальцево ,и др. Тези зад-океански сили ,продължават да дразнят Мечката и водят войни с чужди ръце,защото не им стиска да излязат срещу мечката ек на ек, а и най-силните държави в НАТО Германия и Турция ги ритнаха и отказаха да им се подчиняват, и да мрат в замисленият тежък военен конфликт.Какво вероятно следва- Путин го е заявил ясно. Русия свършва там където свършва и руският език, и Русия няма да остави своите граждани да бъдат избивани ,и ще се намесва всеки път когато това се случва. Ако не спре обстрела от украинска страна,ще последва танков клин, всички тези военни,пара-военни, и др. наемници ще бъдат хванати и заровени в 50-60те километра от от границата с Донбас ,след което Русия ще се изтегли зад границата и ще чака следващите "щастливци" да доближат. Нещо подобно сега прави турската армия на сирийска територия близо до границата.
  • 13 Хорст

    0 0 Отговор
    Крим , както и 80% от тази измислена държава окраина са с Руско население. Крайно време е американците ад се омитат от европа
  • 14 Nasko

    0 0 Отговор
    Заради тъпите игри на русия , въпреки своето технологично и икономическо изоставане да се докаже като военна суперсила , вместо да работи в услуга на населението си , а не да тероризира съседите си пак ще страдат невинните , но за съжаление зомбирани руснаци ! Трябва такива като русия агресивни , примитивни и технологично изостанали държави да се държат под контрол !!!

    Коментиран от #16

  • 15 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    "...гаварит масква почнаха с мероприятията за онИвиняване на агресора"

    Тролче, никого не "онИвиняваме", само посочваме истинските виновници!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    ти се видя кво правиш тук.има две теми дето даваше зор да ми опонираш ,но нещо зацикли ,а глупи?та кво пишете вие зедно с гаварит масква няма значение за останалия свят,ясно се маркира агресора в донбас и крим.няма страна по света дето да не е признала русия за агресор в украина.може сега да ми обясниш под съпровод на другите два експерта как китаиците признали украина след разцеплението :)))!гледам как сменяте ника и настъпвате с дезинформацията дето била писана от различни уж случаини информирани по темата читатели.смяххх!украинците бомбандирали донецк с тежки оръдия,клали тепали на своя територия и т.н. глупости видяни само от гаварит масква и вас платените национали предателчета!

    Коментиран от #18, #21

  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Разбрах твоето мнение,че е дезинформация стрелбата на украинците с тежки 155 и 122 мм снаряди ,в нарушение на Минското споразумение,което предвижда изтегляне на тежките калибри над 100 мм на 50-60 км,от от границата. Бих желал да разбера твоето мнение. Представи си чисто хипотетично ,че Украйна обстрелва ДНР с тежко оръжие ,жилищни квартали и инфраструктура, то дали въпросните републики имат право да се защитят, или трябва да се оставят да бъдат подложени на обстрел. Очаквам твоето мнение, и не забравяй ,това все едно не се е случвало ,а ти мислиш ,чисто хипотетично.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    представи си хипотетично че турската армия е влязла в кърджали има ли право българската армия да обстрелва турските позиции?след като ми отговориш на този въпрос ще си отговориш лесно и на твоя!друг е въпроса че позицииите ги обстрелва руската артилерия и в двете посоки както към донецк така и към украинската армия за да се потдържа напрежението на висок градус и за да се дестабилизира украина максимално!

    Коментиран от #20, #22, #24

  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Отговаряш ми на въпроса с въпрос и бягаш от темата.Представи си чисто хипотетично,че в следствие на разрухата от 28 години,се е променил и генотипа на населението в тази част на България ,тоест построени са 2000 джамии с пари от чужди фондации,които промиват мозъците на тези отрудени хора.И когато това население стане достатъчно, без да пукне и пушка, само с референдум на Мюсюлманското население, могат да се отделят "законно" и с малко помощ. И няма за сега такава опасност да се отбраняваме,нито имаме вече въоръжение нито хора патриоти,нито някаква международна тежест,а сме само кукла на конци ,и говорители на Ердоган. Прецедента с разбиването на Югославия създаде поредица от референдуми,и излезе духът от бутилката. И всичко се решава от позиция на силата.

    Коментиран от #25

  • 21 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Аааа, не съм зациклил, тролче! Ти ни обясни че трябва да се прекланяме пред принципите на белите държави, които се свеждат до това, че когато им трябваш си тяхен човек, а когато вече не им трябваш е напълно нормално да ти спретнат протести, революции, евромайдани, арабски пролети и в някои случаи дори директни военни намеси. Разбрах че това е смисъла на демокрацията - големите играчи в световната политика да определят кой ще управлява дадена държава и народа трябва да го приеме независимо от резултатите. Не може да имаме собствено мнение, не може да имаме самостоятелна външна политика, винаги трябва да лижем нечий задник и т.н.

    Разбрах ги всички тез неща, но никога няма да се съглася с тях. Пък ти си приказвай каквото искаш.

    Коментиран от #26

  • 22 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    "друг е въпроса че позицииите ги обстрелва руската артилерия и в двете посоки както към донецк така и към украинската армия"

    Охоо, ново 20! Значи руснаците бомбандират и едните и другите за да имат повод с кой да се джафкат и да си налагат сакции! Или пък са си просто едни кръвожадни империалисти, които ги сърбят ръцете да дърпат спусъка и да проливат кръв!

    Велик си, дори ония с коня не може да каже подобна глупост!
  • 23 Бай Хой

    1 0 Отговор
    Заслужава ли си изобщо да се отговаря на безпринципни просяци? На едно мнение бяха при косовската криза и сега като проститутки се обърнаха. И смеят да заплашват цялостта на България защитавайки краварските интереси. Това може да излезе само от служители на онова нещо от президенството.
  • 24 Колониална биологична единица

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Значи ,ако съм разбрал правилно ,става нещо като 1-ва руска армия стреля по втора руска армия ,а втора руска армия стреля по първа,и си разменят снаряди,та все една от армиите ще спечели.Ма това е просто гениален план на Путин,как не съм се сетил по рано,която и от двете армии да спечели,то все ще е руска.

    Коментиран от #27

  • 25 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    не, отговарям ти конкретно,само че ти пропускаш отговора на моя въпрос.новия ти въпрос дето поставяш е щото не искаш да отговориш на първия.
    сега и по него.тва че в българия има мюсулмани,а българите не искат да се размножават не е проблем на руско-украинския конфликт и не е почнало с разпада на югославия.истината е доста по-различна комунистите разрушиха българското село ,не турското,не помашкото,не циганското ,а българското и създадоха соцбългарина- импотентен мързел и сега берем плодовете на хубавия комунизъм,малцинствата останаха по периферията и се съхраниха,а сега ние сърбаме попарата на системата -учи мама да не работиш :)!та тази ситема, ни учени, ни работливи създаде:)!

    Коментиран от #29, #30

  • 26 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    аз съм техен човек ,а ти чии си?разкажи ми към коя философия се числиш чии ценности защитаваш?кви стоки,услуги ползваш?кви планове имаш за бъдещето си?много е лесно да обясняваш за белите държави в трето лице ,чакаики за зелена карта ,гледаики американски филми,носеики френски марки и караики японска кола докато бачкаш в немски холдинг!та я ми разкажи кви ценности различни от тези на европа и сащ изповядваш?и нищо не си разбрал.може да имаш собствено мнение ,но то не трябва да прегазва това на другите до теб ,тва е демокрацията и всеки дето иска да промени това си носи последствията от страните дето я потдържат.иначе си прав ако изповядваш тоталитарна идеология и искаш да наложиш режим дето ще потъпква демокрацията , и всички ценности и стандарти идващи с нея ще страдаш ,има кои да ти го oсигyри макар да сме еврогеове ,масони ,некадърници и т.н. :))!
  • 27 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Колониална биологична единица":

    не си разбрал .първа руска армия стреля по населението в украина и в окупиран донбас където загиват основно цивилни.тва руснаците са го правили много пъти даже и в самата русия.нека си спомним как си събаряха блоковете за да нападнат чеченците обвиняваики ги тях!при уж украинския обстрел до сега няма уцелен ни един военен ,загиват само цивилни ,а и доказателства за руските атаки по донецк са колкото искаш!
  • 28 СССР

    1 0 Отговор
    Аз срещу РУСНАК не излизам да се бия!!! Щото после много боли! Руснаците са Готини, Разбрани и точни! Ако искаш да постигнеш нещо просто трябва да разговаряш искренно и топлосъдечно и те ще те разберат! Който те кара да вадиш оръжие срещу Руснаци значи ти мисли лошото и иска да те ликвидира! Именно така сащ победиха в студената война СССР с мили думи и приятно говорене!
  • 29 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    "българите не искат да се размножават"

    Не че не искат, просто такава е социалната политика на след 89.

    Про-западните правителства оттогава, просто изпълняват плана на новите господари на България, а именно подмяна на нацията и унищожаване на коренното население. Неслучайно основният обем от социални мерки са насочени не към основното население, а към циганите. Дори не е към мюсюлманите или т.н. турци, а към циганите. Между другото по съшият тъп начин и Европа допусна да бъде манипулирана с "бежанците".

    Ще кажеш, че това не е така и че нещата са много по-комплексни и ще си прав. Но "по-комплексните" неща са просто тактически план за постигане на стратегическа цел.

    Погледни крайният резултат 27 години по-късно:
    изгубени пазари, разбита икономика и селско стопанство, безсмислени и убийствени концесионни договори със западни фирми за крадене природните богатства на страната, унищожена армия, унищожено образование и здравеопазване, 30% от населението - емигранти, корумпирана съдебна, политическа и т.н. системи, ненаказана престъпност, лавинообразно увеличение на в раждаемостта на етноса "роми", спонсорирани от всевъзможно западно захранвани организации, целящи не образоването на група, а основно размножаването й.

    Това не са следствия от социализма преди 89-та! Просто с падането му паднаха страховете и задръжките на кликата управляващи. Падна и законността. А при липса на ред и законност покварата лесно избуява. А това което Запада трябваше да направи и направи, за да постигне всичко написано по-горе бе само да даде някое куфарче на подходящите хора, да си затвори очите пред кражбите на други или в последствие да ги награди, чрез отпускане средства по европроекти. Нещата се получиха тихо, мирно и спокойно.

    Един въпрос:
    Защо Запада не влага в развитието на икономиката и селското стопанство на България? Защо не удари по масата и не даде срок справяне с корупцията? Защо не подкрепя и не застава зад такива идеи и възгледи? Нима при работеща икономика, България няма сама да си строи магистрали, а българите няма сами да си санират къщите и апартаментите? Защо България послушно и постепенно унищожи икономиката си под натиска на ЕС, за да е тотално зависима от ЕС четвърт век по-късно?

    Нима защото е била соц. държава или защото така е искала Русия? ;)

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    "комунистите разрушиха българското село“
    Напротив, имаха план за българското село! Различна организация от съществуващата преди това, но все пак план за развитие, а не за унищожение, както направиха Запада след 89-та.

    Направи справка колко ТКЗС-та и АПК-та са били открити, каква продукция са произвеждали, колко земя се е обработвала и колко животни са се отглеждали преди и след това, колко хора са били заети, спомни си ученическите бригади и т.н. Виж и къщите по селата, особено по тези в полето, кои години са сторени. Направи си справка къде са получавали назначения завършващите някога учители.

    Дали щото е било унищожено българското село през социализма?
  • 31 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    полов нали ти казах бе пиле да не пишеш за икономика.комсомолец като теб само глупости може да сътвори по темата,освен че не отговори ни на един от поставените от мен въпроси.та точно ткзс то е.а маиката на българското село и изгони българина от там.на българина като му вземеш земята и му смениш морала го чакаи да остане селянин.тва направи бкп то унищожи наи-регенериращатата клетка на българския народ от българина основно набожен селянин с 4-8 деца направи импотентен чиновник, марзелак и ревалник.сега берем плодовете на изкривяването!що се отнася до влагането на запада .в момента тече мярка 4.1 при която запада безвъзмездно раздава на български селскостопански фирми 500 млн.тва е съвсем малка част от инестираните западни пари в бг в последните 4-5 години.запада ни е поставил срок за борба с корупцията и всеки път ние не изпълняваме договореностите ,при което няма шенген,няма затваряне на глава правосъдие ,а има непризнаване на българската съдебна система в европа единствени сме с това наказание вече и сега ти изкаш те да са виновни за това че ние не се справяме с пробелмите?тва като онзи лаф като хванеш сина да пуши и го питаш така ли те учат в училище?аман от комунистически малоумии!
Новини по държави: