Last news in Fakti

1 Септември, 2016 12:05 1 336 14

Лавров: Няма причина за нова Студена война

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сащ-
  • студена война-
  • дипломация

Русия няма да избере между Европа и Азия, заяви руският дипломат

Лавров: Няма причина за нова Студена война - 1
Снимка: БТА/ AP

Малко вероятно е да започне нова Студена война, няма предпоставки за такава. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

В контраст с ерата на идеологически различия, сега Русия и САЩ имат общи принципи, които споделят в ООН и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

„Тези принципи предвиждат демократично развитие на обществата“, подчерта руският дипломат.

По отношение предстоящите президентски избори в САЩ, Сергей Лавров заяви, че Кремъл е готов да работи с всеки един кандидат, който бъде избран по демократичен път.

„Който и да спечели, той ще бъде новият президент на САЩ. Ние ще сме готови да работим с него, като се надяваме този процес да е взаимен. Трябва да има взаимно договорени принципи, равенство. И двете страни трябва да вземат под внимание интересите на другия и да има взаимно уважение“, заяви Лавров.

Запитан дали Русия ще избере между Европа и Азия, руският външен министър заяви, че страната му няма да направи подобен избор, а ще се придържа към самостоятелен многовекторен курс на външната си политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евала

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМ ДИПЛОМАТ! Не ги харесвам руснаците, но Лавров е голям

    Коментиран от #2

  • 2 Капота

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "евала":

    Аз съм на обратното мнение, руснаците са пичове а Лавров е спечено .л...о, аз не харесвам комунизма но знам че руснаците са пичове, Путин сащо е л...о, друг е въпроса че в сегашната политическа ситуация изглежда по-добър от убийците САЩ
  • 3 Бай хой

    2 0 Отговор
    Ами то в действителност половината Европа е Русия и от друга страна половината Азия е също Русия. Някои искат да включват и и изключват който им е удобен или не. Няма как да стане. Който не му харесват европейските народи прав му път. На който пък не му харесват азиатските и континента Азия не е заключен.

    Един от махалата се почувства наполеон и го прибраха в психиатрията. Сега едни "демократи" се чувстват "изключителна нация" - няма как да ги съберем в психиатрия, ще трябва друг вид лечение и май ще е по болезнено от електрошоковата терапия.
  • 4 veso

    0 2 Отговор
    Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!! Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!!

    Коментиран от #6, #8, #14

  • 5 misli posle govori

    0 1 Отговор
    цитат: "Тези принципи предвиждат демократично развитие на обществата“, подчерта руският дипломат.

    Смях, аз съм по професия учител и когато прочетох това горното .Кога ли е било това Русия и демокрация.Пропагандата винаги се е отдавала на руските управляващи,

    Коментиран от #13

  • 6 Весо Весоооо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "veso":

    Прочете ли това, което си написал бе, образ? Първо - едни други хора имат огромен интерес Русия да не е в добри отношения с Европа, защото подобно сътрудничество ще създаде една огромна сила, ама то трябва сам да познаеш кои са тези хора от един път. Второ - със създаването на терористи и рушенето на държави също много си се объркал! Други са хората, други-и-и-и-и...
  • 7 goni

    0 1 Отговор
    До г-н мисли. Много се извинявам, ама вие какво разбирате под демокрация?! Възможно ли е според Вас Демокрацията да победи само в една страна на Земята и тя да я наложи на всички останали?!:) Всички прилики с нещо, което сте чели не само че са напълно случайни, но и са напълно неуместни!:)

    Коментиран от #9

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "veso":

    Последно весо ли си или насо и ходил ли си скоро при кмета на Симитли?
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "goni":

    Жони, още преди хиляди години е била войната между демократи и олигарси. Трябва да се чете историята за да не се повтори. Тогава демократите са победили но заради разбираеми причини не са се радвали на победата. Сега нещата изглеждат много по жестоки и изходът най вероятно ще е от ужасен по ужасен.
  • 10 Кики

    1 0 Отговор
    До Весо
    С този отвратителен коментар от американската ти глава, ако имах магическа пръчка, щях да направя така, че да се родиш през 1921 г. в Русия.
  • 11 Кики

    2 0 Отговор
    Лавров говори за взаимно уважение, но вътре в себе си е наясно, че от кръвния враг САЩ никога няма да получи това уважение.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    Опитва се да спазва добрия тон и се изразява дипломатично човека. Разбира се, че предпочита Тръмп да стане президент щото по ще могат да се разберат, с Хилърито няма как да стане тоя номер. В крайна сметка подчертава, че не искат война и ще се опитат да я избегнат, но няма да е на всяка цена, и особено ако трябва да се надупват на САЩ, затова ги приканва да слезнат малко на земята и да проявяват повече респект. Пък ония ако не се респектират ще им се случи случка.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "misli posle govori":

    Яаааа, ти си учител! Значи затова образованието ни е в такова плачевно състояние!
  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "veso":

    Аз на теб нали ти казах че ще има глоби, пердах и намаляне на надницата ако продължаваш да копи-пействаш все един и същи текст когато прочетеш думата Русия!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания