1 Септември, 2016 14:04 2 679 1

Плашат журналистка с изнасилване, сравнила бурките с вибратори

  • журналистка-
  • плашат-
  • изнасилване
Плашат журналистка с изнасилване, сравнила бурките с вибратори - 1
Снимка: АП/БТА

Младата босненска журналистка Лейла Чолак е била заплашена с изнасилване, заливане с бензин и изгаряне, съобщи РТРС (Радио-телевизия на Република Сръбска).

Полицията е започнала разследване срещу военнослужещия от босненската армия Мирза Джидич, който е написал в социалната мрежа дословно "Няма ли кой да изнасили хубавата Лейла? Лично ще му платя. Заинтересованите нека да се обадят..."

Лейла Чолак се обяви против носенето на никаби и бурки и написа във фейсбук, че "религиозността е лична, както и сексуалността и тя не трябва да пречи на другите."

Ислямистите са били обидени най-силно от сравнението, което Чолак прави, че "носенето на бурки е като носенето на вибратор на улицата."

Лейла Чолак вече е получила подкрепа от редица журналистически асоциации и от организации за защита на човешките права.

В последната си публикация във фейсбук тя благодари на подкрепилите я. "Благодаря на всички прекрасни хора от цял свят, с различни религии, идеологии и убеждения, които се свързаха с мен и ме подкрепиха. Случаят вече не е само личен. Той е символ на държавата, в която живеем, символ на потисничество и отричане на конституционно гарантирани права и свободи. Хората имат право да се обидят от нечии думи, но никой няма право да призовава за публично изнасилване и убийство", пише Чолак.

Паралелно с това в интернет е започнала подписка с искането за линч на младата журналистка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    ислям е мир,тук там колят ,режат ,горят хора ,но общо взето мир и благоденствие...