Last news in Fakti

1 Септември, 2016 16:21 1 730 1

Бавария разпределя бежанците

  • бавария-
  • бежанци-
  • убежище-
  • интеграция-
  • закон-
  • германия-
  • мигранти

Нов закон за интеграция на търсещите убежище

Бавария разпределя бежанците - 1
Снимка АП/БТА

Мигрантите в германската провинция Бавария, вече няма да могат да избират къде да живеят. Те ще бъдат уведомявани кой град ще стане техният нов дом, съобщава ДПА.

Новият закон за интеграцията се отнася за всеки, чиято молба за убежище е била одобрена в Бавария, но все още е зависим от условията за настаняване. Изключение правят единствено онези, които се обучават на ново работно място и работят най-малко 15 часа на седмица.

Едва след като ищците си намерят работа и могат да се издържат финансово, ще могат да се движат свободно. Целта е да се помогне на бежанците да се интегрират в германското общество. Властите искат да насърчат новопристигналите да научат немски език, а не да си създават малки затворени общности с други хора от тяхната родина.

"Новите мерки ще ни позволят да гарантираме, че мигрантите ще живеят с нас, а не покрай нас", обясни Емилия Мюлер, социален министър на Бавария. "Така ние можем да избегнем създаването на малки затворени общности, като в същото време насърчаваме интеграцията в провинцията".

Новото правило е част от закона за интеграцията, приет от федералното правителство в началото на август. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манго

    0 0 Отговор
    Няма да са малки затворени общности, а ще са бая големи!
    С времето успешно ще интегрират децата и внуците на местното население.
Новини по държави: