Last news in Fakti

3 Септември, 2016 09:55 1 422 5

Меркел: Европа отказа да признае драмата на бежанците

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • драма-
  • криза-
  • ес

В нито един момент нямаше достатъчно готовност за споразумение между страните в ЕС, заяви Меркел

Меркел: Европа отказа да признае драмата на бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Европа, дълго време, отказва да признае драмата на бежанците. В нито един момент не е имало достатъчно готовност от страната на европейските страни да се споразумеят за справедливо разпределението на имигрантите. Това заяви в интервю за „Билд“ канцлерът на Германия Ангела Меркел.

По думите й в момента е постигнат напредък благодарение на споразумението с Турция и засилената подкрепа на „Фронтекс“. „Всички ние разбрахме, че трябва по-добре да пазим външните си граници“, заяви канцлерът.

Според нея изолирането не е разумна опция. Меркел заяви, че бежанците избират нейната страна не само по икономически, но и хуманитарни причини. Канцлерът на Германия добави, че в страната й е приела най-голям брой имигранти, но за глава на населението Швеция и Австрия са по-потърпевши от кризата.

Попитана дали Европейският съюз не трябва да ореже средствата за страни като Полша и Унгария, Меркел отговори, че наказанието не е най-правилното решение. Тя подчерта, че Полша участва в опазването на външните граници в мисията на НАТО в Егейско море, но въпросът кой колко бежанци трябва да приеме се нуждае от по-нататъшно обсъждане.

Германският канцлер каза, че споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците е в интерес и за двете страни.

Относно терористичните елементи, влезли в Европа чрез бежанския поток, и атентатите в Германия и Стария континент през последните месеци, Меркел заяви: „Ние знаем, че не всички бежанци идват с добри намерения. Въпреки това не трябва да забравяме, че по-голямата част от сирийците и иракчаните бягат от война и се противопоставят на терора и насилието както го правим и ние“.

Германският политик подчерта, че по-добрата икономическа ситуация в Европа ще помогне за справянето с бежанската криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    0 0 Отговор
    По-скоро ти отказа да си признаеш за грешката с бежанците чанто такава! Добре, че не сме им интересни и си идват при теб...
  • 2 кольо

    0 0 Отговор
    Голяма заблуда е някой да си мисли, че пришълците в Европа са бежанци. Това е ислямска инвазия планирана и осъществена като такава.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Ами вие ги КАНИХТЕ да идват тая измет !!!ТОВА Е БОКЛУКА НА АЗИЯ !!!!
  • 4 Лост

    0 0 Отговор
    Крайно време е Меркел да признае драмата на Европа нападната от нелегални и нагли "бежанци" насочвани от ислямски религиозни водачи.За тях исляма е всичко -политика, култура, морал и т. н. Много им харесва Германия - усилено купуват имоти ...
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Те немците накрая ще им видят сметката и на бежанците, и на политиците си(с изключение на националистическите партии)
Новини по държави: