3 Септември, 2016 10:15 3 117 10

Въпросът за Крим е затворен, отсече Путин

  • путин-
  • крим-
  • въпрос-
  • закрит
Въпросът за Крим е затворен, отсече Путин - 1
Снимка: Синхуа/БТА

Въпросът за териториалната принадлежност на Крим е затворен. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Източния икономически форум във Владивосток, предаде RT.

"Народът на Крим гласува и взе решение. Въпросът исторически е затворен и връщане към предишната система няма да има никога", подчерта Путин.

Крим беше присъединен към Русия след референдум през пролетта на 2014 г. Референдумът и присъединяването на полуострова не беше признато от международната общност.

На 27.03.2014 при гласуване в Общото събрание на ООН 100 държави гласуваха резолюция, призоваваща за уважаване на териториалната цялост на Украйна, 58 се въздържаха (включително Китай), а 11 държави (сред които Армения, Беларус и Русия) гласуваха против. ЕС, САЩ и други държави наложиха санкции срещу Русия, които продължават и към момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    2 1 Отговор
    Не е вярно! Последно Путин се е съгласил да върне Крим. Когато американците върнат Калифорния и Тексас на Мексико.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    1 1 Отговор
    След две години като падне нефта с още 10-15 долара , ще пита Украйна не иска ли и Ростов с Крим , че няма пари за заплати

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Колко просто и толкоз ясно

    1 0 Отговор
    Който върви ту на ляво ту на дясно ще настъпи в л..... прясно. Няма такава нации като украинци няма и нация македонци. Има територия, области, райони но нация НЕ! Тук че жителите в районите се наричат тракийци, добруджанци, родопчани странджанци и т.н. НАЦИЯ не прави. Тъй де да си за шопска нация?
  • 5 Просвета и образование

    1 0 Отговор
    Култура, просвета, образование е основата върху която се крепят основите на нацията и нейната държава. Туй дето днес става с просветата у нас е като да оставиш дървото без корени. Още Паисий в килията е въздъхвал " О...о.... не разумний, защо се срамиш да се наричаш Българин?". До къде сме докарани днес да се смиряваме като овча пасмена. Това ли народа на Хана Аспарух? Това ли е народа който имаше държава с излаз на три морета? ИСТОРИЯТЯ не трябва да изменя! Национално престъпление е да заличаваме историята си!
  • 6 Упорит

    0 0 Отговор
    Всеки вече туй разбра че расъл във гора. За все едно и също настояваш и усърдно убеждаваш че почетен на форума си като "гост" и че си капацитет и не си прост!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    тролски мозък, ако Русия "няма пари за заплати", като върне на Украйна Крим, ако ще и с Ростов да е, от къде ще дойдат парите?! Украйна ли ще им даде?! Или петрола ще се вдигне?! Или ще свалят санкциите и ще потекат пари към Русия.

    руснаците и сега си продават и изнасян на всеки, който иска нещо от тях, без значение от санкциите.
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    страхотен ход на путия,водещ до изолация и наи-важното до омразата на украинците.както каза един техен политик с тези два милиона кримчани русия загуби 40 милиона украинци!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Загубила е 4 милиона а другите 44 са си руснаци по корен и по душа и си говорят дори и до ден днешен на руски!!! Преди месец се върнах от там и залагам главата си за думите си. На повече от 80% от територията на покрайна се говори на руски - отиди , виж , чуй и тогава яж мармалад, недей да се изказваш неподготвен и да плюеш по инерция !!!
  • 10 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Да ти кажа ли следващият ход на краварите - Узбекистан. Нали сега почина президента им бас ловя , че сега ще се опитат там да подкупят някои продажни псета.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания