Last news in Fakti

3 Септември, 2016 16:44 1 507 4

Хиляди кюрди протестираха в Кьолн срещу турската военна операция

  • кьолн-
  • германия-
  • кюрди-
  • протест-
  • турция-
  • абдула йоджалан

Демонстрантите осъдиха офанзивата в Сирия

Хиляди кюрди протестираха в Кьолн срещу турската военна операция - 1
Снимка: БТА/ AP

Хиляди кюрди излязоха по улиците на германския град Кьолн, протестирайки срещу турската военна операция в северната част на Сирия, съобщи ДПА.

Демонстрантите осъдиха офанзивата в Сирия, както и „диктаторското“ поведение на турския президент Реджеп Ердоган.

Турската армия предприе операция „Ефратски щит“, за да прочисти регионите близо до своята граница от присъствието на „Ислямска държава“. Международната общност обаче обвини Анкара, че цели и прочистване на сирийските кюрди около река Ефрат.

Близо 1000 полицаи бяха ангажирани в Кьолн с осигуряване на реда. Шефът на полицията Юрген Матиес заяви, че е било позволено на протестиращите да развяват снимки на лидера на ПКК Абдула Йоджалан. Били за забранени обаче символите на Кюрдската работническа партия.

Йоджалан е заточен в затвор на остров Имралъ в Мраморно море. В дните след опита за военен преврат „Хабертюрк“ написа, че метежниците са планирали да го освободят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Ivanov

    0 0 Отговор
    Немците на кюрдите са позволили да развяват знамена, а буквално преди дни на турците не позволиха.Не че харесвам турците, даже напротив, но това е поредната проява на двойни стандарти от запада.Хубаво е да се знае от народа, че западът няма морал и ценности, както се казва - просто бизнес.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Въпросът е С КАКЪВ АКЪЛ КМЕТЪТ НА КЬОЛН РАЗРЕШАВА ПРОТЕСТНИ МИТИНГИ НА ИНАКОВЕРНИ?!!И защо спи Меркел и не му вземе главата на тоя кмет ако е избран от квотата на нейната партия?А този факт със митинга си е чиста лудост,защото турците в Германия са ПОНЕ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от кюрдите и един контрамитинг директно ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА?!
  • 3 Някой

    0 0 Отговор
    Демокрация всеки може да си изразява мнението.Както фесовете излизат да подкрепят диктатора Ердогрух така и кюрдите си подкрепят своя човек,който се бори за независимост.
    Запада е крайно време да оправи редица несправедливости от миналото.Изкуствено създадените от Англия и Франция държави трябва да се премахнат и на поробените народи да се даде свобода.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Баба Меркел съвсем изкуфя.. Не позволява на турците ами позволява на кюрдски терористи да правят митинг в Германия.. Пкк е забранена в Европа но прави митинги..каква е тая демокрация!!
Новини по държави: