Last news in Fakti

6 Септември, 2016 22:11 1 287 0

6 септември: Светът в снимки

  • снимки-
  • ден-
  • свят-
  • светът в снимки
6 септември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Новите попълнения в редиците на палестинските сили за сигурност "Хамас" получиха своите дипломи от полицейската академия в Газа. По време на церемонията за дипломирането им, младите бойци показаха част от нещата, които са научили по време на обучението си, в зрелищен спектакъл.

6 септември: Светът в снимки

В Лаос започна 28-мата среща на върха на Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Срещата бе открита с реч на премиера на Лаос Тонглун Сисулит, в която гордо обяви, че благодарение на общите си усилия, страните от АСЕАН са се превърнали в 6-тата икономическа сила в света. АСЕАН е основан на 8 август 1967 година от Малайзия, Индонезия, Филипините, Тайланд и Сингапур. През 1984 година е приета Бруней, а през 1995 г. Виетнам. Лаос и Мианмар се присъединяват през 1997 година, а през 1999 година членство получава и Камбоджа. Понастоящем в организацията членуват 10 държави.

6 септември: Светът в снимки

Горските пожари в американския щат Юта продължават да бушуват с пълна сила, въпреки неимоверните усилията, които противопожарните служби полагат за потушаването им. Въпреки това извънредното положение в района бе отменено, но евакуираните по-рано жители все още се страхуват да се върнат по домовете си.

6 септември: Светът в снимки

Ураганът Нютон връхлетя сушата в Мексико близо до курорта Кабо Сан Лукас в южния щат Баха Калифорния. Властите в щата обявиха извънредно положение и отвориха множество временни подслони за около 16 хиляди души. Стихията прекъсна електричеството и принуди летищните власти да затворят летищата и да отменят всички пристигащи полети.

6 септември: Светът в снимки

Нетипично високи температури бяха отчетени във вторник в голяма част от Централна Испания. Според метеорологичната агенция в страната, в някои южни райони са измерени рекордни за септември стойности. Край Севиля термометрите са показвали 45,4 градуса по Целзий. Държавната метеорологична агенция обяви „оранжев" код за опасност в 16 провинции, а в други 6 бе обявен „жълт“ код. 

6 септември: Светът в снимки

Президент на Иран Хасан Рухани приветства генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо в столицата Техеран. По време на срещата двамата обсъдиха цените на петрола и предизвикателствата, пред които са изправени страните-производителки. Рухани заяви, че ОПЕК има отговорността да възстанови стабилността и Иран ще подкрепи всяко усилие за постигане на справедливи цени, които да удовлетворяват както производителите, така и потребителите. Баркиндо пък обеща да продължи работата си с всички страни членки в организацията за преодоляване на предизвикателствата.

6 септември: Светът в снимки

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с холандския крал Вилем-Александър в Хага. Нетаняху е на двудневно посещение в Холандия, за да се опита да подобри двустранните отношения между страните, които от дълго време биват спъвани от общественото мнение, което е значително по-критично към израелската политика, от холандското правителство. Макар правителството на премиера Марк Рюте, с когото Нетаняху се срещна във вторник, да е настроено положително към Израел, кабинетът не може да игнорира обществена критика, свързана с палестинския въпрос.

6 септември: Светът в снимки

Кралят и кралицата на Норвегия направиха официално държавно посещение във Финландия.

6 септември: Светът в снимки

НАСА публикува дигитални изображения, които показват как безпилотният космически апарат, част от мисията OSIRIS-REx ще се захване за астероида Бену, който има големина приблизително 500 метра в диаметър и орбита с размери като тези на Земята. Мисията ще започне на 8 септември и има за цел да събере проби от повърхността на астероида и да ги върне обратно на земята за анализ заедно с информация за астероида и неговата траектория.

6 септември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА