Last news in Fakti

7 Септември, 2016 03:16 2 185 0

Руло непокътната нацистка тоалетна хартия отива на търг

  • тоалетна хартия-
  • търг-
  • втора световна война-
  • вермахт-
  • германски войници-
  • дъблин

Аукционна къща в Дъблин продава предмети от частна колекция

Руло непокътната нацистка тоалетна хартия отива на търг - 1
Снимки: Whyte's

Руло тоалетна хартия, използвана от войниците в армията на Хитлер - Вермахт, по време на Втората световна война, е била обявена на търг в Дъблин.

Неотвореното руло, марка "Еделвайс", е оценено между 80  и 120 евро. Рулото е в "забележително неизползвано състояние", твърдят от аукционната къща Whyte's.

Сред другите находки, от времето на Втората световна война, които са обявени на търг, са каски на германски войници, предупредителни флагове за минно поле и полицейска кама. 

Един частен ирландски колектор е събрал тази колекция цели 25 години и е очарователно, че тоалетната хартия си е непокътната, заявяват от аукционната къща, добавяйки, че това е едно от най-странните неща, които са продавали.

Търгът е насрочен за  17 септември.

Руло непокътната нацистка тоалетна хартия отива на търг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: