Last news in Fakti

7 Септември, 2016 12:10 1 709 6

Германия ще остане Германия

  • германия-
  • реч-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • турция-
  • ес

Меркел заяви, че няма да промени курса в бежанската политика

Германия ще остане Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Нито една реч на Ангела Меркел не се е очаквала с такова напрежение, както това се случи днес в Бундестага по време на обсъждане за бюджета за 2017 година.

Канцлерът на Германия никога не е била поставяна под такъв натиск заради изборния провал на Християндемократическия съюз в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Меркел категорично в речта си даде да се разбере, че няма да промени курса в бежанската политика. Тя говори повече за успехите в политиката и благосъстоянието на пазара на труда.

Тя не повтори изречението „Ние ще се справим“, но каза, че ситуацията днес е много по-добра, отколкото преди година. Меркел категорично защити и споразумението за бежанците с Турция.

След подписването на това споразумение на нито един бежанец не се е удавил в Егейско море, каза тя. Според Меркел партия „Алтернатива за Германия“ не е предизвикателство само за Християндемократическия съюз, но „за всички нас в тази зала“.

За защита на европейските граници и за осигуряването свободното придвижване вътре в ЕС трябва да се говори със съседите, каза тя. Меркел обаче подчерта, че ако Турция нарушава човешките права, „тогава ще наричаме това с истинското му име“. Освен това всички, които нямат право за оставане в страната, трябва да я напуснат. Тя призна, че има проблеми с връщането на бежанци без перспектива за оставане. На тези, които нямат право, трябва да се каже: Вие трябва да напуснете нашата страна, иначе не може да решим задачите.

Германия ще остане Германия – с всичко, което ни е мило и скъпо, подчерта Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Амин!:)
  • 2 пагубна жена

    0 0 Отговор
    "Меркел категорично в речта си даде да се разбере, че няма да промени курса в бежанската политика. "

    Много лошо, много лошо явно нещата, ще стават още по-зле.:(
    Тази се държи точно като овца, ще се бласка в стената докато си разбие главата и пукне нищо, че от кошарата има поне 10 изхода. Ако от нейните "решения" страдаха само германците да кажем пада им се лоша карма, но тая обрича на гадости цяла Европа !!!
    И не знам кой й докладва,че нямало удавени из Средиземно море откак олиза гъза на ердогоаня. Да иде да ги види на бреговете на Лесбос, Хиос и т.н. или да звънне на италианските карабинери преди 2 дена доста преброиха в морето.
    А относно "благосъстоянието на пазара на труда" няма такава гавра в момента всички германци работят за да хранят паразити срещу, което млади и стари германки получават "любов" по улиците по всяко време на денонощието, нищо че същата тая побъркана женица се е разпоредила да се крият и нерегистрита тези "доброволни съвокупления", а мъжете са жертви на обири, гаври и грабежи.
    Добро "благосъстояние" ги чака германците, но за жалост и всички нас докато таз е на власт твърдо решила да затрие християнска Европа!
    Това не е инат, не е упосрство, не е нищо такова, това е нещо много тежко и пагубно дори не знам в психиатрията има ли термин за това !?
  • 3 Кога

    0 0 Отговор
    Кога са им на тези изборите за канцлер бе, хора?
  • 4 име

    0 0 Отговор
    елате у нас на гости за да видите как посреща съседа....-това е мнението на бабата
  • 5 бончо

    0 0 Отговор
    Лошо много лошо
  • 6 Абе празни кратуни са

    0 0 Отговор
    Германия отдавна не е Германия г-жо Меркел.Истинската Германия умря преди 15 години когато започнахте усилено да налагате безумните ви евро-атлантически ценности.Всичките проблеми в Германия и Европа са следствие на тези ценности...Реално унищожихте европейската цивилизация...
Новини по държави: