Last news in Fakti

7 Септември, 2016 19:20 4 195 2

Градят бетонна стена около "Джунглата" в Кале

  • джунглата-
  • кале-
  • франция-
  • стена-
  • великобритания-
  • мигранти-
  • бежанци

Строежът е финансиран от Великобритания

Градят бетонна стена около "Джунглата" в Кале - 1
Снимка АП/БТА

Изграждането на стена, около незаконния бежански лагер "Джунглата" във френския град Кале, ще започне много скоро. Това обяви в сряда британският министър по миграционните въпроси Робърт Гудуил, цитиран от Би Би Си.

"Великата стена на Кале", както бе наречена от някои медии, е финансирана от правителството на Великобритания. Тя ще бъде издигната от двете страни на главния път към пристанището на Кале.

Бетонното ограждение ще е с височина 4 метра и дължина 1 километър и има за цел да спре опитите на мигранти да се качват на камиони и други превозни средства в стремежа си да преминат Ламанша и да влязат в Обединеното кралство.

„Вдигнахме ограда, сега ще направим и стена“, заяви Гудуил в изявление.

Асоциацията на водачите на товарни автомобили обаче, разкритикува мярката, наричайки я "лошо използване на публични средства".

През годините бяха поставен и много огради и ограждения, които да защитят пристанището, входа на Евротунела под Ламанша и железопътните линии от другата страна на Кале. Новата солидна стена няма да замени никоя от тях.

Очаква се работата по строежа да започне този месец и да приключи до края на годината. По предварителни изчисления стойността на начинанието е определено на 2 млн. паунда. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обратно

    0 0 Отговор
    В Казанлък от кога имаше такава ехеее !
    Иначе точно тия даржави много обичат да ни поучават за огради, интеграции, хуманизъм и пр. А можеше да е толкова по-лесно просто да не ги допускат в Европа, а ако някой влезе шута и там откъдето е дошъл! Е го да видят, как процедира "най-голямата демокрация" в свта -САЩ !
  • 2 plovdiv

    0 0 Отговор
    Че нали уж бяхте демократи и либерали с кървящи сърца?!
Новини по държави: