Last news in Fakti

8 Септември, 2016 08:25 1 381 0

Жертвите на наводненията в Гърция вече са 4

  • гърция-
  • наводнения-
  • загинали-
  • изчезнала-
  • щети-
  • пелопонес-
  • солун

Една жена е обявена за изчезнала

Жертвите на наводненията в Гърция вече са 4 - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко четирима души загинаха, а един бе обявен за изчезнал, след като обилните дъждове, които се изсипаха над Гърция, наводниха улици и къщи в района на Месиния, южен Пелопонес и области източно от Солун, съобщава гръцкото издание "Еkathimerini".

Според противопожарната служба в страната и четирите жертви са възрастни хора от южната част на Пелопонес: 80-годишна жена, която живеела сама в апартамент в Каламата; 62-годишна жена с двигателни проблеми в село Пидима; 90-годишен мъж в село Турия и още един възрастен мъж, чиято възраст не е била съобщена от властите. Тялото на последната жертва на наводненията е било намерено на около 150 метра от дома му в селски район на Лакония.

Властите, които обявиха бедствено положение в пет общини, се опасяват, че броят на жертвите може да се увеличи, особено в селата, обитавани предимно възрастни хора.

Наводненията причиниха големи щети на стотици домове, предприятия, ферми, пътища, мостове и убиха десетки селскостопански животни в град Каламата и околните села в източната част на Месиния.

Въпреки че все още не е направена официална оценка на щетите, кметът на Каламата заяви, че най-малко 38 къщи и пет училища са били повредени, а оборудването на десетки фирми, по крайбрежието е съсипано. Унищожена е и инфраструктурата в околността.

В северната част на Гърция, наводненията удариха най-силно община Термайкос.

53-годишна жена е обявена за изчезнала, след като колата ѝ е била намерена изоставена в наводнен район между градовете Неа Миханиона и Епаноми. Съобщава се, че жената се обадила на съпруга си и му казала, че е в капан в превозното средство. По-късно спасителите са намерили колата, но не и жената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: