Last news in Fakti

9 Септември, 2016 14:00 1 407 2

Във Франция свалят данъци предизборно

  • франция-
  • данъци-
  • избори-
  • президент

Настоящият президент Франсоа Оланд все още не е направил официални изявления за намерение да се кандидатира за изборите

Във Франция свалят данъци предизборно - 1

Правителството на Франция обеща да свали данъците за физически и юридически лица през 2017 г. Стъпката става в навечерието на насрочените за пролетта избори за президент, съобщава MarketWatch.

Предложенията на кабинета ще доведат до оставането в населението до €1 млрд. Кабинетът също така възнамерява постепенно да намали ставката на корпоративния данък от сегашните 33% на 28% до 2020 г.. Освен това ставката от 28% вече може да бъде въведена през 2017 г. за малки и средни предприятия.

Според изявления на Министерството на финансите, въпреки намаляването на данъчните приходи, страната ще бъде в състояние през следващата година, за да намали бюджетния дефицит от 3,5% през 2015 г. до изискваните 3% от БВП.

Настоящият президент Франсоа Оланд все още не е направил официални изявления за намерение да се кандидатира за изборите. Потенциал негов съперник може да бъде Еманюел Макрон, който подаде оставка от поста на министър на финансите на 30 август. Според проучванията, Eманюел Макрон е вторият по популярност политик във Франция след бившия премиер Ален Жюпе.

Очаква се в надпреварата да влезе Никола Саркози, който в момента има проблеми с властите за финансирането на своята кампания през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВайВай

    0 0 Отговор
    А французойки свалят ли гащи или май... въобще ходят без гащи. К..веска република...

    Коментиран от #2

  • 2 Алах акбарки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВайВай":

    Абсолютно си прав.Само вдигат черните одежди и зачеват с нов джихадист
Новини по държави: